קרדיט: דורון מיטרני
קרדיט: דורון מיטרני

יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 טיפס ב-0.5%, מנגד ת"א 90 איבד 0.4% מערכו, מדד הבנקים זינק ב-1.7%.

שיכון ובינוי איבדה 6.4% במחזור המסחר השני בבורסה בתל אביב, וזאת בעקבות דוח שהוציאה מידרוג על החברה בעקבות העלייה בסיכוני אשראי.

דלק איבדה 4.4%, איי.סי.אל ירדה ב-1.1%, לאומי עלתה ב-1.5% במחזור מסחר הגבוה באחוזת בית. בזק עלתה ב-2.6% למרות החשש כי משרד התקשורת לא יאשר את העסקה עם פרטנר - לכתבה המלאה.

כן פייט קפצה ב-10% בעקבות הודעה - לכתבה המלאה.

שופרסל חתמה על מזכר הבנות להקמת רשת SPAR בישראל בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים. החברה תצטרף כבעלת מניות לתאגיד בשליטת עמית זאב, אשר יתקשר עם SPAR בהסכם לשיווק מוצרים תחת המותג הפרטי SPAR ההולנדי - לכתבה המלאה.

פוקס איבדה מעל 5%. החברה עדכנה הבוקר כי פועלים אקוויטי רכשה 20% ממניות סאן גלס ישראל בכ-25 מיליון שקל - לכתבה המלאה.

מניית חנן מור המשיכה במומנטום השלילי וצנחה בעוד 8.7% בצל החשש כי הפרויקט שלקחה החברה בשדה דב גדול על מידותיה נוכח המשך העלייה בריבית שלמעשה מייקרת את עלויות המימון.

14:00

המסחר בבורסה עבר לטריטוריה האדומה כאשר מדד ת"א מאבד 0.6%, מדד ת"א 90 מאבד 0.8%, מדד הבנקים יורד ב-0.6%.

שיכון ובינוי מאבדת 6.5% בצל הדיווח של החברה כי מידרוג צפויה לפרסם הערת מנפיק בצל העלייה בסיכון האשראי בחברה.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-228 מיליון שקל.

10:09

המסחר בבורסה נפתח ביציבות במדדים המובילים לקראת סיום השנה שהמשקיעים ירצו לשכוח. מדד ת"א 35 ללא שינוי מהותי, ת"א 90 ומדד הנדל"ן עולים ב-0.2%.

אייסקיור מזנקת ב-15% בהמשך לעליות שרשמה המניה אמש בוול סטריט.

09:30

יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לירידות שנרשמו אמש בוול סטריט, מה שמחסל את הציפיות לראלי סוף שנה. הנאסד"ק איבד אמש 1.4%, מדד הפחד (VIX) עלה בכ-4%, מדד S&P 500 איבד 0.4%.

פער הארביטרז’ על מניות ת"א 35 הינו שלילי בשיעור של 0.2%, אופקו הלת’ חוזרת עם פער שלילי של 3.4%, לייבפרסון חוזרת עם פער שלילי של 2%, אייסקיור חוזרת עם פער חיובי של כ-13%.

הבוקר באסיה הבורסה בהונג קונג עולה ב-1.4% לשיא של 4 חודשים.

חברות מדווחות

אריקה בי קיור צפויה לרשום הפסד תפעולי של 38 מיליון שקל כתוצאה מירידה מהותית בהכנסות ויציאה מהקורונה - לכתבה המלאה.

אקסלנס חדלה להיות בעלת עניין ב טופ גאם, כך דיווחה הבוקר החברה לבורסה.

אספ תמשיך לרכז עניין לאחר זינוק של 14% אתמול ברקע לדיווח כי רוני צארום צפוי למכור את השליטה באספן תמורת כחצי מיליארד שקל - לכתבה המלאה.

אורה סמארט אייר דיווחה כי מיום 14 בדצמבר (החודש) ועד היום קיבלה החברה הזמנות רכש מחייבות נוספות בהיקף של כ-2.1 מיליון שקל כולל מע"מ עבור רכישה של מערכות אורה אייר, כולל שירות ומוצרים מתכלים, מעיריות וישובים ברחבי הארץ לצורך אספקת מערכות כאמור למוסדות חינוך.

שיכון ובינוי עדכנה על הערת מנפיק צפויה של חברת מידרוג ברקע לעלייה בסיכון האשראי בחברה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש