חברת האנרגיה המתחדשת פריים אנרג’י העוסקת בייזום, פיתוח, הקמה הפעלה ותחזוקה של מערכות לייצור חשמל ממקורות אנרגיה סולארית בטכנולוגיה פוטו-וולטאית, דיווחה היום (א’) כי חתמה על עדכון למסמך הכוונות עם בנק לאומי הכולל מימון לפרויקט תלמים בהיקף כולל של 22.5 מגה וואט (DC) ולפרויקטים סולאריים נוספים בישראל בהיקף של כ-150 מגה וואט (DC).

בסך הכל מדובר בהיקף 172.5 מגה וואט (DC) כאשר היקף המימון מצד בנק לאומי וקונסורציום מממנים שיוביל הבנק יסתכם בכ-300 מיליון שקל.

לאור כוונת החברה להתקדם עם תחילת עבודות להקמת פרויקטי דו שימוש שהתקבלו עבורם רישיונות ייצור מחברת החשמל, וכיוון שמסמך הכוונות המקורי קשר את ביצוע כלל פרויקטי הדו שימוש של החברה תחת צבר אחד, פנתה החברה לבנק לאומי, אשר הסכים לצמצם את תחולת מסמך הכוונות, ולהתקדם במימון הקמה של צבר פרויקטים משמעותי שהחברה קיבלה עבורם תשובות חיוביות או חיוביות בחלקן. בנוסף – צורף המימון לפרויקט תלמים לתחולת ההסכם.

החברה צפויה להרחיב את המימון לפרויקטים נוספים שקיבלו ו/או יקבלו אישור מחלק מחברת החשמל, בכפוף לאישור הבנק וקונסורציום המממנים.

יו"ר פריים אנרג’י, ובעל השליטה, ירון קיקוז, ציין כי "הסכם המימון הוא אבן דרך נוספת בחיזוק איתנותה הפיננסית של פריים אנרג’י. ההסכם משקף את הבעת האמון מצד בנק לאומי בפרויקטים של החברה בישראל עם תעריף מובטח של כ-18 אג’ לקילו-וואט צמוד מדד ובהסכם מול חברת החשמל לכ- 15 שנים ובפוטנציאל המשמעותי של החברה. הסכם המימון המעודכן יאפשר תחילת עבודות בפרויקטים שקיבלו רישיונות ייצור, כאשר לחברה יש את כל ההון העצמי הנדרש לשם מימון הקמת הפרויקטים".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    מושחתים נמאסתם

    צריך מאוד להזהר זה לא תמיד הולך ישר

    • אין עליהם
    • 06/02/2023 22:10