קרדיט: דורון מיטרני
קרדיט: דורון מיטרני

המסחר בבורסה בתל אביב נעלה היום (א’) בירידות כאשר מדד ת"א 35 השיל 0.3%, מדד ת"א 90 ירד בכ-1% ומדד הבנקים הוסיף 0.2% לערכו.

מיי סייז נחתכה בכ-50% בהמשך לספליט הפוך (יחס של 1 ל-25), ומחקה את העליות שנרשמו בשבוע שעבר על רקע ההודעה על שת"פ עם וותיקן וממשלת איטליה.

מנייתה של פסגות בלטה בעליות במחזור ער ברקע להגדלת החזקות של רני צים בעל השליטה בקבוצה במחיר מעל השוק. רכישת המניות מהווה הבעת אמון מצד בעל השליטה שמחזיק במניות באמצעות רני צים אחזקות, חברה פרטית שבבעלותו המלאה של רני צים.

יוסי בן שלום, יו"ר דירקטוריון גוטו, רכש באופן אישי כ-2 מיליון מניות של החברה בסכום כולל של כ-220 אלף שקל. זו הפעם הראשונה שבה בן שלום, מבעלי חברת DBSI, רוכש באופן ישיר מניות של החברה, אלא שלאחר התרסקות של 90% מההנפקה דרוש יותר מזה על מנת להחזיר את האמון - לכתבה המלאה.

12:45

המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בטריטוריה האדומה בהמשך לירידות שנרשמו אמש בוול סטריט. מדד ת"א 35 מאבד 0.8%, ת"א 90 יורד ב-1.15% ומדד הבנקים משיל 0.4%. 

בקרב מניות מדד ת"א 35 טאואר בולטת בעלייה של 2%, בזק מטפסת ב-0.75%, אלקטרה מוסיפה 0.2% לערכה, ומנגד שיכון ובינוי יורדת בכ-4% ומובילה את הירידות במדד, יחד עם אופקו הלת’. דלק, אורמת ואלוני חץ מאבדות כ-2.5% כ"א. 

מנייתה של טופ גאפ בולטת בזינוק של 18% נגד המגמה, וזאת בהמשך להסםכם שחתמה עם תאגיד בינלאומי על הסכם בלעדי - לכתבה המלאה

ביום רביעי הקרוב הפד האמריקאי יפרסם את גובה הריבית, ויעדכן את התחזיות לאינפלציה ולריבית. יונתן כץ, הכלכלן הראשי של לידר שוקי הון, צופה כי הנאום של יו"ר הפד ג’רום פאוול לאחר הריבית, עשוי לאכזב את השווקים - לכתבה המלאה.

מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-275 מיליון שקל בלבד.

10:10

שבוע המסחר בת"א נפתח הבוקר בירידות שערים של כ-0.5%-0.8% במדדים המובילים. ת"א 35 ו-125 מאבדים 0.5% כ"א. מחזור המסחר דליל מאוד בפתיחה וצפוי להיות נמוך גם בהמשך היום כשהשוק המקומי ימתין לשווקים בחו"ל.

טופ גאם עולה ב-15% על רקע ההודעה על הסכם אסטרטגי לפיתוח מוצרים לחברה Tier1, ענק בינלאומי המשווק את מוצריו בקרוב ל-200 מדינות - לכתבה המלאה.

האב עולה 5.6% במחזור ער לאחר שקבלה אישור סופי מרשות ני"ע האמריקאית (SEC) לתשקיף המיזוג.

נורסטאר מאבדת 9% במחזור ער, ג’י סיטי חברת הבת יורדת 2.6% במחזור נמוך. 

מנייתה של שטראוס מאבדת 3% לאחר שהודיעה על עצירת דיבידנדים ובחינת גיוס חוב של 400 מיליון שקל - לכתבה המלאה.

8:40

המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לירידות שנרשמו בסוף השבוע האחרון בוול סטריט, שם המדדים ירדו בצל פרסום מדד המחירים ליצרן שהצביע על עליות מחירים מעבר לצפוי. הסמיכות של פרסום המדד לפרסום הריבית בארה"ב ברביעי, אפשר שהשפיעה לרעה על השווקים.

הפער המשוקלל של המניות דואליות על ת"א 35 הוא מינוס 0.1%, כאשר אופקו חוזרת עם פער שלילי של 3.65%, אורמת עם פער שלילי של 2.4%, איי.סי.אל עם פער שלילי של 0.65% ואלביט מערכות עם פער שלילי של 0.75%. מנגד, טאואר חוזרת עם פער חיובי של 2.3% וטבע עם פער חיובי קל.

חברת שטראוס הודיעה על עצירת דיבידנדים ובחינת גיוס חוב של 400 מיליון שקל - לכתבה המלאה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש