חברת פנינסולה הודיעה הבוקר על ביטול הנפקת אג"ח בשל "תנאי השוק" כפי שמסרה חברת האשראי החוץ בנקאי שבשליטת מיטב דש. פנינסולה ביקשה לגייס בהנפקת אג"ח סדרה ד’, עם מח"מ של 2.6 בריבית של 6%-6.5%. לאחר שככל הנראה השוק רצה ריביות גבוהות יותר על מנת לגלם את הסיכון שבהשקעה, החברה נסוגה לאחור.
בשבוע שעבר אמר אייל ליאור, מנכ"ל קבוצת פנינסולה כי "בחצי השנה האחרונה אנו עדים לשינויים בסביבה המאקרו כלכלית, שינויים אלו משפיעים, בין היתר, על תחום האשראי החוץ בנקאי אשר עובר התאמה הן בעלות המקורות והן בתמחור השימושים. עבור פנינסולה, שינויים אלו מהווים הזדמנות לטיוב תיק האשראי וגיוון ערוצי הצמיחה שלה ואנו מאמינים כי פנינסולה ערוכה היטב למימוש הפוטנציאל וניצול מיטבי של מצב השוק".
את הרבעון השלישי סיימה החברה עם הכנסות של כ-34.9 מיליון שקל בהשוואה לכ-34.4 מיליון שקל ברבעון המקביל. זאת ברקע לגידול בהכנסות מן הפעילות השוטפת ובעליית ריבית הפריים ומרווחי האשראי, אשר קוזזו בחלקם מירידה בהכנסות ומההכרה בדיסקאונט, שנבעו מרכישת תיק היהלומנים. הרווח הנקי ברבעון השלישי הסתכם לכ-11.6 מיליון שקל, בהשוואה לכ-14 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההוצאות בגין הפסדי אשראי ברבעון השלישי (בגילום שנתי) הסתכמו לכ-0.58% מסך תיק האשראי הממוצע לתקופה בהשוואה לכ-0.41% מסך תיק האשראי הממוצע ברבעון המקביל.