אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי<br>קרדיט: עומר וידר
אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי קרדיט: עומר וידר

רשת סופרמרקטים, ויקטורי דיווחה היום על תוצאותיה לרבעון השלישי של 2022. מכירות החברה ברבעון השלישי של שנת 2022 הסתכמו בכ-600 מיליון שקל, עליה של 1.9%, בהשוואה לכ-588 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

הפדיון בחנויות זהות במהלך הרבעון הינו ללא שינוי בהשוואה לפדיון בחנויות זהות במהלך הרבעון המקביל אשתקד. במהלך הרבעון חלה ירידה במכירות המקוונות מול עליה במכירות החנויות הפיזיות ביחס לרבעון המקביל אשתקד.

הבמהלך הרבעון השלישי עמד על כ- 9 מיליון שקל למ"ר בשיעור דומה לרבעון המקביל אשתקד.

הרווח הגולמי ברבעון השלישי הסתכם בכ-152 מיליון שקל, בהשוואה ל-149 מיליון שקל בתקופה המקבילה, עליה של 2.2%. שיעור הרווח הגולמי ברבעון הסתכם בכ-25.4%, עליה בהשוואה ל-25.3% בתקופה מקבילה אשתקד.

הרווח מפעולות רגילות ברבעון הסתכם בכ-22.8 מיליון שקל, בהשוואה ל-23.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר הקיטון נובע בעיקר עקב הגידול בהוצאות מכירה ושיווק ובהוצאות הנהלה וכלליות כתוצאה מעליית מדד המחירים לצרכן.

הוצאות מימון נטו ברבעון הסתכמו בכ-8.3 מיליון שקל בהשוואה ל-7.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר הגידול בהוצאות המימון נובע בעיקרו מהפסדים מנכסים פיננסיים במהלך הרבעון עקב הפסדים בשוקי ההון למול רווחים מנכסים פיננסיים בתקופה המקבילה אשתקד.

הרווח הנקי ברבעון הסתכם לכ-11.5 מיליון שקל, בהשוואה ל-12.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הקיטון נובע בעיקר מהגידול בהוצאות מכירה ושיווק, הוצאות הנהלה והוצאות מימון, נטו.

ה-EBITDA ברבעון הסתכמה לכ-57.3 מיליון שקל, בהשוואה ל-56.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

תזרים מזומנים מפעילות שוטפת לרבעון השלישי של 2022 הסתכם בכ- 46.1 מיליון שקל.

קופת מזומנים הסתכמה בכ-133 מיליון שקל ועשויה לשמש לרכישת סניפים או רשתות ולתמוך בצמיחת הרשת.

ההון העצמי הסתכם בכ-371.5 מיליון שקל ומהווה עלייה בהשוואה לכ-342.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. העלייה של כ-8% נובעת בעיקר מעלייה ברווח הנקי של החברה.

לחברה תוכנית לפתיחת 7 סניפים חדשים בפורמט הרגיל של הרשת בעמק חפר, חריש, באר יעקב, רמלה, חולון, תל מונד ודימונה – חלק יפתחו עוד השנה וחלק במהלך שנה הבאה. סך הסניפים יהוו יחד תוספת שטחי מסחר בהיקף של 10,000 מ"ר ברוטו.

למועד הדוח החברה פתחה ארבעה סניפים של תת הרשת Victory-CITY בעיר תל אביב והחברה חתמה על הסכמים לפתיחת שלושה סניפים נוספים. בכוונת החברה להגיע לכ-30 סניפים ברחבי גוש דן שיתרמו כ-250 מיליון שקל למכירות וצפויים לשפר בצורה ניכרת את הרווחיות הגולמית.

אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי מסר, כי "אנו ממשיכים בצמיחה המבוססת על פתיחת סניפים במיקום אטרקטיביים, בין אם סניפים רגילים ובין אם סניפים של Victory-CITY. פתיחת הסניפים מחזקת את יכולת הסחר וצפויה לתרום לשיפור הרווחיות הגולמית של הרשת. אנו פועלים לספק לצרכנים חווית קניה, מגוון רחב של מוצרים ומחירים הוגנים, זאת על אף שבשוק אנו עדים למגמה של עליית מחירים. בהסתכלות קדימה, בכוונתנו להמשיך לשמר את צמיחת הרשת עם נזילות גבוהה ותזרים מזומנים חזק על מנת לנצל הזדמנויות בשוק".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש