קרדיט: יורי ליברמן
קרדיט: יורי ליברמן

הודעתה של חברת קונטיניואל, בניהולו של גיורא סניפר, הבוקר (א’) על מגעים ראשוניים לבחינת אפשרות לשיתופי פעולה אסטרטגיים וביניהם עסקת מיזוג ורכישה על ידי צד שלישי, צריכה להדליק נורה אדומה למשקיעים, ובעיקר לשאול איך רשות ני"ע מאפשרת את המהלך.

יום לפני המסחר בזכויות קונטיניואל הוציאה הודעה תחת הכותרת: "בדיקת נאותות על ידי צד שלישי לבחינת עסקת מיזוג ורכישה עם החברה". תוכן ההודעה כולל דיווח של החברה על "מגעים ראשוניים" עם צד שלישי שהוא תחזיקו חזק: חברה הנסחרת בנאסד"ק. אבל רגע... באיזו חברה מדובר? אולי בחברה בשווי מניה של סנט עם חובות ללא פעילות שמחפשת בעצמה חילוץ? או אולי בחברה נאסד"קאית גדולה שיכולה להוביל את קונטניואל לחוף מבטחים? לא ברור.

אבל מעבר לעובדה שלא ברור מי זו החברה איתה מתקיימים המגעים הראשוניים, ההודעה העמומה של קונטיניואל מגיעה יום לפני המסחר בזכויות, וזה מצריך לשאול מדוע הרגולטור לא דורש מהחברה פרטים נוספים לפני שמפרחים הודעה כזו אופטימית על פניו לעין בלתי מזוינת, וגורמים שוב ושוב למשקיעים להיסחף אחרי הודעות ולהשקיע יותר כדי להציל את ההשקעה שלהם?

ההודעה העמומה צריכה להדליק נורה אדומה אצל הרגולטור שתפקידו לשמור על הציבור במיוחד יום לפני התחלת המסחר בזכויות. הודעה זו אומרת דרשני מאחר והמחיר של מניית קונטיניואל יקשה על בעלי המניות לממש את הזכויות אם המניה תהיה מתחת ל-3.05 שקל למניה, בעוד שמחיר הסגירה שלה בבורסה ביום המסחר האחרון היה נמוך מזה.

מאז שהונפקה לפני פחות משנה שגייסה בדצמבר האחרון 20 מיליון שקל לפי שווי של 60 מיליון שקל, קונטיניואל השמידה ערך למשקיעים. החברה הונפקה בדצמבר 2021 לצד הערת ’עסק חי’, ולמרות זאת הגופים המוסדיים שמנהלים לכם את כספי הפנסיה, כמו: מור, הפניקס, מיטב דש, אקסלנס (שהפכו לבעלי עניין באפריל), צריכים לתת את הדין למשקיעים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    מסכים בהחלט

    • דן
    • 20/11/2022 10:06