יצרנית השבבים ממגדל העמק, חברת טאואר, פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של השנה, מהם עולה כי החברה בניהולו של ראסל אלוונגר, הכתה את תחזית הרווח, והציגה הכנסות ברף הנמוך של התחזיות של האנליסטים.
טאואר רשמה עלייה של 10% בהכנסות ברבעון השלישי של השנה ל-427.09 מיליון דולר, קרוב לרף הנמוך של התחזיות, לעומת הכנסות של 387 מיליון דולר ברבעון השלישי אשתקד. ממוצע התחזיות בשוק היו לכנסות של 427.34 מיליון דולר. טאואר רשמה צמיחה אורגנית (כלומר בנטרול ההכנסות מ-Nuvoton ו-Maxim) בשיעור של 22%. עם זאת, מדובר בירידה בהכנסות לעומת הכנסות של 426 מיליון דולר ברבעון השני של השנה.
הרווח הגולמי זינק ב-46% לעומת הרבעון השלישי של 2021 והסתכם ב-125 מיליון דולר. עם זאת, מדובר בעלייה צנועה יותר לעומת הרבעון השני של השנה שבו נרשם רווח גולמי של 112 מיליון דולר.
הרווח התפעולי עלה ב-79% לעומת הרבעון השלישי אשתקד והסתכם ב-79 מיליון דולר. ברבעון השני הרווח התפעולי הסתכם ב-71 מיליון דולר.
הרווח הנקי עלה ב-16.2% לעומת הרבעון השלישי אשתקד ל-69 מיליון דולר, או 63 סנט למניה - מעל לתחזיות שצפו רווח של 62 סנט למניה.
בניגוד להרגלה, טאואר לא סיפקה תחזיות, וזאת בשל מכירתה לאינטל שצפויה להיסגר עם קבלת האישורים הרלונטיים. לגבי הרכישה טאואר לא סיפקה פרטים חדשים. רכישת טאואר נחתמה בפברואר האחרון לפי מחיר של 52 דולר למניה ליצרנית השבבים, אך מנייתה של טאואר נסגרה ביום שישי האחרון בוול סטריט במחיר של 41.07 דולרים.
הפער בין מחיר המניה בשוק לזה שבעסקה משקף את החששות של המשקיעים מביטול העסקה שכן אישורו של הרגולטור הסיני שממאן להגיע. האישור הסיני לרכישת טאואר על ידי אינטל נדרש כדי להבטיח שהמיזוג לא יפגע התחרות בשוק המקומי, שכן לשתי החברות פעילות בסין שחשובה לשתיהן כאשר אינטל גם מחזיקה שני מפעלים בסין, וכדי להסדיר את הפעילות כחברה אחת הן זקוקות לאישור הרגולטור הסיני, כמו שקרה ברכישות של אורבוטק על ידי KLA ושל מלאנוקס על ידי אינבידיה, שאושרו על ידי הרגולטור הסיני עד כשנה מהגשת הבקשה לאישור - לכתבה המלאה.