התחזקו העליות בבורסה בתל אביב לאחר הודעת הריבית של בנק ישראל. מדד ת"א 35 סגר את המסחר בעלייה של 2%.2, מדד הבנקים טיפס בכ-2% ומדד הנדל"ן קפץ ב-2.75%.
אלטשולר שחם בלטה בזינוק של כ-8%, כך גם ישראל קנדה ואאורה. פרשקובסקי עלתה ב-5.88% ודניה סיבוס בשיעור דומה.
בנק ישראל העלה ריבית ב-0.75% והעלה את תחזית הריבית קדימה. בתוך כך בנק ישראל העלה את תחזית הצמיחה והאינפלציה לשנה הנוכחית, וצופה ירידה באינפלציה בשנה הבאה - לכתבה המלאה לחץ כאן.
בכמה תתייקר המשכנתא בעקבות העלאות הריבית מצד בנק ישראל? לכתבה המלאה לחץ כאן.
15:50
בזק בינלאומי דיווחה על תוכנית פרישה מרצון בעלות של 70 מיליון שקל, בהנחה של מימוש מלוא התוכנית פרישה. מימוש התוכנית בא במטרה להתאים את המבנה הארגוני לשינויים בעקבות השינוי הרגולטורי בתחום שירותי האינטרנט, כך מסרה החברה.
14:00
המסחר בבורסה מתנהל בעליות שהתחזקו בשעה החולפת בהובלת מדד הנפט שקופץ ב-2.5%. מדד ת"א 35 עולה ב-1%, ת"א 90 מטפס ב-1.5% ומדד הבנקים מוסיף 0.3% בלבד לאחר נפילה של 3.6% אתמול.
הדולר קופץ ב-1.7% מעל לרמה של 3.6 שקלים - לראשונה מאז חודש אפריל של 2020, בשיאו של משבר הקורונה.
סיפיה וויז’ן הודיעה על הרחבת גיוס ההון עליו הודיעה בשבוע שעבר לסך כולל של כ-40.2 מיליון שקל, עם השקעה נוספת בסך של כ-7.6 מיליון שקל, באמצעות הקצאה פרטית של 8,500,000 מניות חסומות למשקיעים בהובלת מגדל אחזקות ביטוח ופיננסים, בעלת עניין בחברה, ושני משקיעים פרטיים.
הממשלה פרסמה את המיון המוקדם להקמת תחנת כוח סולארית PV3 באמצעות טכנולוגיה פוטו-וולטאית ליד היישוב אשלים.
קבוצת קרסו מוטורס חתמה על הסכם לרכישת 50% מחברת B-EV MOTORS המחזיקה בהסכם הפצה ושיווק של מותג הרכב החשמלי הוייטנאמי וינפאסט (VINFAST), וזאת תמורת 25 מיליון שקל.
10:20
המסחר בבורסה בתל אביב נפתח בטריטוריה הירוקה אחרי הירידות החדות שנרשמו אתמול. מדד ת"א 35 עולה ב-0.8%, ת"א 90 מוסיף 0.45% אחרי נפילה של 3% אתמול, ומדד הבנקים עולה ביותר מ-1% אחרי שנחתך אתמול ב-3.5%.
ריטיילורס מאבדת 2.3% ומובילה את הירידות בקרב מניות השורה השנייה, אחירה דנאל שמאבדת 2.8% ומשלימה ירידה של כ-10% בחודש האחרון.
בשוק המט"ח השקל נחלש לקראת הודעת הריבית של בנק ישראל. הדולר מתחזק מול המטבע המקומי על רקע הירידות מעבר לים. בבריטניה ביטל תוכנית הממשלה להרחבה פיסקלית מקפיץ את הפאונד - לכתבה המלאה לחץ כאן.
מנייתה של קרדיט סוויס נופלת ביותר מ-6% במסחר המקדים באירופה. עם זאת, לא כולם חושבים שקרדיט סוויס מסמנת קריסה - לכתבה המלאה לחץ כאן.
9:00
יום המסחר השני לשבוע המקוצר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לירידות החדות שנרשמו אתמול, כאשר מדד הבנקים הוביל את הירידות עם נפילה של 3.6%, מדד הנדל"ן נחתך ב-3.3%, מדד ת"א 35 איבד 2.2%, ומדד ת"א 90 נפל ב-3%.
בשעת בוקר מוקדמת זו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים בעליות קלות.
מחיר הנפט מטפס בכ-3% לרמה של כ-82 דולר לחבית, וזאת על רקע ההסכמות של ארגון אופ"ק לקצץ את קצב ההפקה היומי במיליון חביות במטרה לצמצם את ההיצע בשוק לצד ההאטה בכלכלה העולמית.
עיני השוק המקומי מופנות להודעת הריבית של בנק ישראל היום בשעה 16:00. בשוק צופים כי הנגיד אמיר ירון ימשיך בקו העלאות ריבית אגרסיביות על מנת לרסן את האינפלציה שחורגת מהיעד. לפי הערכות, בנק ישראל צפוי להעלאות את הריבית ב-0.75%, בהמשך להעלאה בשיעור דומה באוגוסט, כך שהריבית צפויה לעמוד על 2.75%.