גילעד אלטשולר - מנכל משותף, מייסד ובעלים משותף של אלטשולר שחם<br>קרדיט: סם יצחקוב
גילעד אלטשולר - מנכל משותף, מייסד ובעלים משותף של אלטשולר שחם קרדיט: סם יצחקוב

אלטשולר שחם מאמין במהפכת האנרגיה הנקייה הירוקה? או.פי.סי אנרגיה דיווחה לבורסה כי אלטשולר שחם רכש מניות החברה בהיקף של 100 מיליון שקל והפך לבעל עניין בחברה.

אלטשולר רכש אתמול 2,500,000 מניוות במחיר של 40 שקל למניה לטובת קופות הגמל, וקרנות השקעה משותפות שבנאמנות. במקביל קרן הגידור נץ הפכה גם היא לבעלת עניין באו.פי.סי.

את הרבעון השני של השנה סיימה או.פי.סי עם עלייה של 18.4% בהכנסות לכ-405 מיליון שקל, בהשוואה לכ-342 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2021. ההכנסות ממכירות בישראל עלו בכ-17.7% ל-353 מיליון שקל. חלקה של החברה בהפסד חברות כלולות בארה"ב הסתכם ברבעון בכ-29 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-13 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. החברה רשמה ברבעון השני לשנת 2022 הפסד של כ-32 מיליון שקל (הפסד של כ-11 מיליון שקל מיוחס לבעלי המניות של החברה), בהשוואה להפסד של כ-92 מיליון שקל (הפסד של כ-73 מיליון שקל מיוחס לבעלי המניות) ברבעון המקביל אשתקד. י

גיורא אלמוגי, מנכ"ל או.פי.סי אנרגיה אמר במעמד פרסום הדוחות לרבעון השני כי התגברות משבר האקלים ועליית מחירי האנרגיה בעולם, מעמידים את או.פי.סי. בפני הזדמנות עסקית במהפכת האנרגיה הנקייה ברקע לחקיקה אשר מעניקה עידוד להקמת פרויקטים לייצור חשמל בגז טבעי. "החקיקה נותנת יציבות רגולטורית לתקופה של לפחות עשר שנים ומעודדת כמובן הקמה של תחנות כוח באנרגיה מתחדשת אשר יזכו להטבות מס בשיעור של בין 30% ל-50% בהתאם למיקום האתר ומרכיב הייצור המקומי", אמר אלמוגי. "אנחנו סבורים שנוכל להנות מהטבות אלו באופן משמעותי במגוון הפרויקטים של החברה אשר נמצאים בשלבי הקמה ופיתוח".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש