מנתוני חברת שב"א (שירותי בנק אוטומטיים), המנהלת את מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי בישראל, עולה כי השימוש והרכישות דרך ארנקים דיגיטליים המשיכו לצמוח גם בחודש מאי והסתכמו ב-1.147 מיליארד ₪, נתון המשקף עליה של 10.1% לעומת חודש אפריל. מאז כניסת הארנק הדיגיטלי Google Pay, בדצמבר 2021, צמחו ההוצאות של הישראלים בארנקים דיגיטליים בשיעור של 93.6%.
בחברת שב"א מצביעים על כך שהנתח של ההוצאות באמצעות ארנקים דיגיטליים בעסקאות פיזיות (רכישות בבתי העסק עצמם) הגיע במהלך מאי לשיעור של 7.5%. עוד מדגישים בשב"א כי למרות שבמהלך מאי נרשמה ירידה של 5.4% בהיקף ההוצאות בעסקאות פיזיות, דווקא הרכישות באמצעות ארנקים דיגיטליים צמחו בסכום של כ-113 מיליון ₪. סך ההוצאות בעסקאות פיזיות עמד על סכום של 15.419 מיליארד ₪.
על פי נתוני שב"א, נמשך במאי הגידול השימוש של הציבור הישראלי בעסקאות חכמות. סך ההוצאות בעסקאות באמצעות מערכת ה-EMV הגיעו לשיא והסתכמו ב-26.233 מיליארד ₪ מתוך סך הוצאות של 37.049 מיליארד ₪. מדובר בעליה של 3.5% בסך ההוצאות באמצעות מערכת ה-EMV לעומת חודש אפריל. עוד עולה מנתוני שב"א כי בחודש מאי היקף חדירת מסופי ה-EMV לבתי העסק בישראל המשיך לעמוד על 80%.
מנכ״ל שב״א, איתן לב טוב: ״הארנקים הדיגיטליים מהווים את סוג התשלומים הצומח ביותר בישראל במהלך השנה האחרונה. כסטארט-אפ ניישן אנו רואים מהנתונים שהציבור הישראלי היה צמא לכניסת הטכנולוגיה המתקדמת לעולם התשלומים ומחודש לחודש קיים גידול משמעותי בהיקפי הרכישות באמצעות טלפונים ניידים ושעונים חכמים״.