מבט שבועי – על רקע העלאת הריבית האגרסיבית יחסית של בנק ישראל נרשמה מגמה שלילית השבוע בשוק אג"ח הממשלתי כאשר צמודי המדד ממשיכים להפגין ביצועי חסר משמעותיים לצד המשך ירידת תלילות העקומים. ציפיות האינפלציה המשיכו לרדת לכל אורך העקום ובדגש על החלק הקצר -בינוני של העקום
מגמה שלילית נרשמה במהלך שבוע המסחר בשוק האג"ח הממשלתי. על רקע העלאת הריבית האגרסיבית יחסית של בנק ישראל (40 נ"ב) נרשמה מגמה של עליית תשואות לאורך העקומים. בלטו בירידות שערים חדות צמודי המדד בטווח של שנתיים ומעלה. בסיכום שבועי רשמו צמודי המדד ירידה ממוצעת של כ – 1.50%. בלטו בירידות שערים חדות במיוחד צמודי המדד לטווח של 10 שנים ומעלה שירדו השבוע בשיעור של 2.40% והשלימו ירידה של 14.7% מראשית השנה. עיקר עליית התשואות בצמודי המדד נרשמה, השבוע, בטווח של 2 – 7 שנים. עליית התשואות בשקלים הלא צמודים הייתה מינורית יותר כאשר עיקר עליית התשואות נרשמת בטווחים הבינוניים של העקום. בחלק הארוך של העקום השקלי הלא צמוד נרשמה יציבות ברמת התשואות. כתוצאה מכך נרשמה ירידה חדה יחסית בתלילות העקום בטווח של 2 – 10 שנים.
על רקע העלאת הריבית של בנק ישראל נראה כי השוק הפנים את ההערכה כי בנק ישראל מישר קו עם המדיניות המהדקת של מרבית הבנקים המרכזיים בעולם. אנו סבורים כי תהליך העלאת הריבית צפוי להימשך במהלך החודשים הקרובים עם העלאה של 25 נ"ב בכל אחת מההחלטות הקרובות. בתרחיש זה נראה כי הריבית תנוע סביב 1.75% בסוף שנת 2022 וברמה של 2.00% – 2.25% בעוד שנה. ציפיות האינפלציה המשיכו וירדו השבוע לאורך העקום כולו כאשר למשעה משנתיים ומעלה חזרו הציפיות אל תוך יעד יציבות המחירים של בנק ישראל. האינפלציות השוליות החזויות בטווח של 5 שנים ומעלה אף נמצאות מתחת לאמצע יעד יציבות המחירים. מדובר בהצלחה של בנק ישראל בהעברת המסר של העדפת הורדת האינפלציה על פני פרמטרים כלכליים אחרים, בשלב זה לפחות, בדומה למסר שמעביר הפד בארה"ב וכפי שהשתקף השבוע מפרסום פרוטוקול הישיבה האחרונה.
על רקע ירידת התשואות החדה יחסית בארה"ב השבוע אל מול עליית התשואות בחלק הקצר – בינוני של העקום השקלי חלה ירידה חדה בפערי התשואה השליליים המשקפת אף היא את האגרסיביות היחסית של בנק ישראל בהחלטת הריבית השבוע.