יום המסחר בארה"ב צפוי להפתח בעליות שערים קלות במדדים המובילים כשהחוזים העתידיים על המדדים נסחרים בתנודתיות גבוהה מנעילת המסחר אמש, בעיקר בעקבות דוחות אלפביית ומיקרוסופט. אמש נעלו המדדים את המסחר בירידות שערים חדות, מדד האס אנד פי 500 ירד 2.8% ומדד הנאסד"ק 100 התרסק 3.87%.
שלל דוחות פורסמו לפני המסחר ולאחריו עוד לילה עמוס בדוחות, מטה פלטפורמס (FB) תהיה המדווחת העיקרית ולא רק, בנוסף אליה יפרסמו, חברת בשבבים קוולקום (QCOM), אמג’ן (AMGN), חברת הפינטק פייפל (PYPL), סרוויסנאו (NOW), יצרנית הרכבים פורד (F) ועוד רבות.
באירופה מגמה חיובית בשווקים על רקע ניתוק פולין ובולגריה מצנרת הגז של ענקית האנרגיה הרוסית גזפרום. עוד בנושא הגז האירופאי מוסקבה דיווח ש 4 מדינות התחברות למערכת התשלומים ברובל עבור גז ונפט. במהלך היום יוצאות לא מעט התבטאויות מצד גרמניה, שר האוצר טוען שהוא אינו מאמין שרוסיה תנתק את צנרת הגז בצורה גורפת, בנוסף הוא אומר, העם הגרמני צריך לשלם מחיר של אינפלציה גבוהה וצמיחה נמוכה כתמיכה בעם האוקראיני. מדד הדקס עולה 0.3%, מדד הקאק עולה 0.4% ובבריטניה נסחר מדד הפוטסי 100בעליה של 0.1%.
באסיה ננעלו המדדים במגמה מעורבת. הניקיי היפני והקוספי הקוריאני ירדו 1.17% ו 1.1% בהתאמה. מנגד מדד שנחאי עלה 2.5%.
החוזים על הנפט נסחרים בירידה קלה של 0.5% לרמה של 101.5 דולר לחבית. הזהב ממשיך להסחר תחת לחץ ועומד על רמה של 1,902 דולר לאונקיה. בגזרת הקריפטו הביטקוין עולה 2% לרמה של 39 אלף דולר.
מניות בכותרות
בואינג (BA) פרסמה דוחות חלשים עם פספוס מהותי בהכנסות והפסד של 2.75 דולר למניה, גבוה מהותית מהתחזיות. המניה צוללת 3.8% במסחר המוקדם.
אלפביית (GOOGL) יורדת 4.4% במסחר המוקדם לאחר שאמש פרסמה דוחות חלשים לרבעון הראשון של השנה. החברה דיווחה על רווח של 24.6 דולר למניה מול הכנסות של 68 מיליארד דולר (פספסה).
מיקרוסופט (MSFT) מציגה צמיחה של 18% בהכנסות מהשנה שעברה ורווח של 2.22 דולר למניה. החברה צמחה בכל 3 הפלחים העסקיים החשובים שלה, מוצרי התוכנה, מחשוב אישי וענן.
אנפייז אנרג’י (ENPH) חברת האנרגיה המתחדשת פרסמה אמש דוחות חזקים הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות. החברה רואה באירופה אזור צמיחה מרכזי עבורה בעקבות עליית מחיר החשמל בשל המלחמה. המניה עולה 8.5% במסחר המוקדם.
ויזה (V) עולה 6% במסחר המקודם לאחר שאמש פרסמה דוחות חזקים ובהם עקפה ברווח וההכנסות לרבעון הראשון שלה שנה. החברה רואה התאוששות בשוק התעופה העולמי כמנוע צמיחה לשנה הקרובה.