קבוצת התשתיות והאנרגיה רימון מדווחת היום כי התקשרה במזכר הבנות לרכישת חברת ספרדית העוסקת בתחום הדחיקה והמנהור (יבשתי וימי) ברחבי העולם וזאת תמורת כ-67.5 מיליון יורו, לפני הורדת חוב פיננסי קיים וביצוע התאמות נדרשות. מדובר בתחום משלים וסינרגטי לפעילותה של רימון, והרכישה הצפויה תואמת את אסטרטגיית ההתרחבות של רימון לחו"ל.

 

מזכר ההבנות נחתם עם חברת Europea De Hincas Teledirigidas, שהינה חברה פרטית שמשתייכת לקבוצת Terratest הספרדית וכן עם Terratest וזאת לרכישת מלוא מניותיה של החברה הפרטית וכן את כלל פעילות הדחיקה, על נכסיה הרלוונטיים, של Terratest.

 

לחברה הנרכשת יש ניסיון של מעל 20 שנים בתחום הדחיקה, והיא בעלת מומחיות לביצוע מנהור בסוגי קרקע שונים, מובילה עולמית בפרויקטים מורכבים במיוחד של תשתיות ימיות למתקני התפלה ומתקני חוף אחרים ומתמחה בתחום המנהור והדחיקה היבשתית והימית ברחבי העולם, שהינו תחום משלים וסינרגטי לפעילות החברה. פעילות הדחיקה של Terratest, לרבות באמצעות החברה הנרכשת, מתבצעת ב-5 יבשות שונות- דרום אמריקה, מרכז אמריקה, אסיה, אפריקה ואירופה.

 

חתימה על הסכם מפורט בין הצדדים וכן השלמת עסקת הרכישה מכוחו, כפופים לבדיקת נאותות שתבצע רימון וכן קבלת אישור דירקטוריון החברה.

 

יוסי אלמלם, מנכ"ל קבוצת רימון: "רכישת החברה הספרדית, ככל שתושלם, תהווה צעד משמעותי בתוכניות ההתרחבות של רימון לחו"ל. יש לנו היכרות רבה וארוכת שנים עם החברה הנרכשת מתוקף פרויקטים משותפים שאנו מבצעים, מדובר בחברה איכותית מאוד ובעלת מומחיות ייחודית וניסיון רב בתחום הדחיקה והמנהור שהינו תחום משלים וסינרגטי לפעילותינו. אנו רואים פוטנציאל עסקי רב ברכישה זו שתהווה מנוע צמיחה נוסף עבור רימון לשנים הבאות"

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש