טיב טעם, קבוצת המזון הלא כשרה הגדולה בישראל, מדווחת הבוקר ביחד עם חברת מיטק הדואלית, על חתימת מכתב כוונות לא מחייב לשיתוף פעולה בפיתוח ושיווק משותף של מוצרי בשר מתורבת.
במסגרת מכתב הכוונות טיב טעם ומיטק יפעלו לחתום על הסכם מחייב, הצפוי לכלול כאמור פיתוח משותף של מוצרי בשר מתורבת וכן הקמה של מתקן ייצור, יחד עם מתן זכויות הפצה ושיווק בלעדיות לטיב טעם, עבור המוצרים שיפותחו ע"י הצדדים, בישראל או מקומות אחרים בעולם.
הצדדים הסכימו לדון על הרחבת שיתוף הפעולה בנוגע לייצור ושיווק מוצרי בשר מתורבת בעתיד, ובדגש על בשר חזיר מתורבת, בהמשך לדיווחה של מיטק על תחילת פעילות פיתוח בתחום זה וכן בהתאם להערכת קבוצת טיב טעם כי לאור הביקוש הגובר, השימוש בשומן חזיר כחומר גלם צפוי לעלות בשנים הבאות לכדי עשרות טון בחודש בישראל.
בשר מתורבת נועד להיות תחליף בר קיימא לבשר המגיע משחיטה. התוצרים הסופיים הם רקמות בשר אמיתיות, שגודלו במעבדה, מחוץ לגוף בעל החיים. ייצור זה מתבצע בתהליכי גידול מבוקרים, המאפשרים היתרבות תאים אלה וכן התמיינות לקבוצות שונות כגון שומן או שריר, במטרה לקבל בשר בעל חיים שטעמו, הרכבו ואיכותו הם כשל בשר מסורתי המגיע מן החי.
מכתב הכוונות משקף את הגישה של קבוצת טיב טעם לתחום המזון ואת האמון שלה בחזון, בטכנולוגיה וביכולות פיתוח המוצר של מיטק. יתר על כן, מכתב הכוונות מגלם עבור מיטק את הפוטנציאל לפיתוח קו מוצרים נוסף וכן הוכחה עסקית נוספת מבחינת שוק הבשר המתורבת כיוון שלטכנולוגיה שבבסיס שיתוף הפעולה המתוכנן, פוטנציאל משמעותי לשפר את זמינות הבשר, לפשט את שרשרת אספקת הבשר ולהציע לצרכנים מגוון רחב של מוצרי בשר חדשים, ברי קיימא.
חגי שלום, מנכ"ל קבוצת טיב טעם: "אנו עושים היום צעד חשוב בהרחבת האסטרטגיה העסקית של טיב טעם, לאור התאוצה של התפתחות ענף הפוד-טק בכללותו, ובפרט, הסינרגיה בין תחום הבשר המתורבת לבין פעילות ייצור המזון של מגזר התעשייה של קבוצת טיב טעם.
הדבר יאפשר לטיב טעם לתת מענה לדרישה העולמית ההולכת וגוברת למזון בריא ואיכותי מבלי לשלם את המחיר המוסרי והמחיר הכלכלי של תעשיה זו, תוך הקטנת פגיעה בסביבה".
שרון פימה, מנכ״ל מיטק: "אנו גאים ששחקן כה משמעותי בתעשיית המזון הישראלית, עם פעילויות הן בתחום הקמעונאי והן בעיבוד הבשר, בחר במיטק להיות השותפה שלה בתחום הפוד-טק התחרותי והמתפתח בקצב מסחרר בישראל ובעולם.
מכתב כוונות זה הוא צעד ראשון לבחינת האפשרויות להאצת אימוץ מוצרי בשר מתורבתים, זיהוי התנאים להקמת מתקני ייצור והערכת ההזדמנויות הגלומות במוצרי בשר נוספים המונעים על ידי טכנולוגיות גידול התאים מזנים שונים וכן יכולות הדפסת התלת-מימד הביולוגית שלנו".