קבוצת הראל השקעות בביטוח ופיננסים מתכוונת להיכנס לתחום ההשקעות המשותפות (Co-invest), באמצעות הקמת סדרה של קרנות השקעה חדשות שישקיעו יחד עם קבוצת הראל בנכסי נדל"ן, אשראי לא סחיר, טכנולוגיה ובפרויקטים אחרים.
הראל תהיה אחת מחברות הביטוח והפיננסים הראשונות בישראל שתציע לגופים מוסדיים, תאגידים, לקוחות כשירים ולסוכנים את המוצר החדש, המוכר גם בכינוי "קרנות השקעות רוכבות", על מנת שיציעו אותו ללקוחותיהם.
תחום ההשקעות האלטרנטיביות בישראל פורח בשנים האחרונות, כשיותר ויותר משקיעים מבקשים לגוון את תיק ההשקעות שלהם לתחום הלא-סחיר. בהשקעות Co-invest שתציע הראל באמצעות קרנות ההשקעה החדשות, נבחרות ההשקעות לאחר אנליזה המתבצעת בחטיבת ההשקעות בהראל ביטוח - גוף מפוקח על ידי רשות שוק ההון. בנוסף, המשקיעים יודעים שגם הראל עצמה משקיעה בכל אחת מהשקעות אלו.
קבוצת הראל מנהלת השקעות לא סחירות בהיקף של כ-80 מיליארד ש"ח הכולל בעיקר אשראי לא סחיר, השקעות נדל"ן, תשתיות וקרנות השקעה. סך הנכסים שהראל מנהלת כיום מסתכם בכ- 301 מיליארד, נכון לסוף חודש מרץ.
מהלך זה הוא המשך של מהלך קודם שביצעה הראל לפני כ-3 שנים בו נכנסה לתחום ההשקעות האלטרנטיביות ללקוחות באמצעות "הראל פיננסים אלטרנטיב". עד היום, השיקה הראל פיננסים אלטרנטיב שלוש קרנות השקעה בנכסים אלטרנטיביים – האחת קרן אקוויטי בנדל"ן בארה"ב בהיקף של כ-50 מיליון דולר, השנייה קרן חוב לנדל"ן בארה"ב בהיקף של כ-130 מיליון דולר והשלישית שהושקה רק באחרונה מתמחה בהשקעות חוב לנדל"ן במערב אירופה. השקעותיהן של הקרנות מנוהלות בנפרד מהשקעותיה של הראל ביטוח, בהתאם למדיניות השקעות נפרדת וצוות ניהול השקעות נפרד.
מישל סיבוני, מנכ"ל הראל ביטוח ופיננסים: "מעמדה של הראל כקבוצת הביטוח הגדולה בישראל עם תיק הנכסים הלא סחיר הגדול מבין הגופים המוסדיים בישראל ועם המומחיות הגדולה שצברה הראל בתחומי האשראי, הנדל"ן בארץ ובחו"ל, מאפשרים לנו להציע ללקוחותינו ולסוכנינו מגוון רחב ביותר של מוצרים, וחשיפה לפרויקטים ייחודיים".
סיבוני הוסיף עוד כי "אנחנו גאים להיות הראשונים להציע את המוצר שפותח בזכות שינוי רגולטורי שיזם ד"ר משה ברקת, יו"ר רשות שוק ההון וזאת מתוך כוונה להיטיב עם המשקיעים שיוכלו ליהנות מהשקעות אלטרנטיביות לצד גופים מנוסים ומקצועיים, עם מנגנוני בקרה וממשל תאגידי קפדניים".