פסגות בסקירה על שופרסל:  קצב פתיחת הסניפים החדשים בענף עוד צפוי להתגבר - עד כה נזקף עיקר הגידול בשטחי המסחר בענף לרשתות הפרטיות. החל מהרבעון האחרון של 2010 גם שופרסל מצטרפת למגמה. שופרסל צפויה להוסיף 20% לשטחי המסחר שלה ב-5 השנים הקרובות, הרשתות הפרטיות הציבוריות רמי לוי וכמעט חינם צפויות להוסיף 5-6 סניפים כ"א בשנת 2011 והרשימה עוד ארוכה. עפ"י הערכתנו צפוי גידול של לפחות 7% במספר הסניפים בישראל (ללא סניפים קטנים כדוגמת שופרסל אקספרס) ב 2011 לבדה ומגמת הצמיחה צפויה להימשך.


 תחרות המחירים מתפשטת גם לנישות הפרימיום- החודשים האחרונים מלמדים כי התחרות בענף מתמקדת בדבר אחד בלבד- ההבטחה של כל רשת להיות הזולה ביותר. אם בעבר רוכזה התחרות בעיקר בתחום ההארד דיסקאונט, הרי שכעת היא עוברת גם לנישות כמו המכירות באינטרנט והשוק האורגני, נישות שאופיינו במחירי פרמיה וברווחיות גבוהה יותר.


התוכנית האסטרטגית של שופרסל– מענה ראוי למציאות התחרותית: התוכנית האסטרטגית שגיבשה שופרסל מוכיחה שוב כי הנהלת הרשת חושבת רחוק וכי לאחר השחיקה בנתח השוק שנרשמה ב 2010 היא הולכת לשמר את מעמדה. יחד עם זאת, עם 243 סניפים ונתח שוק של כ 36%, מקורות הצמיחה מוגבלים. הצעדים בהם נוקטת הרשת יאפשרו לצמצם את הפגיעה על רקע תנאי התחרות השוררת בשוק אך עדין, אנו מעריכים כי היא תתקשה להציג צמיחה מעבר לשולית ב-SSS החל מ 2012.


ברמת הרווחיות- כבר היום מצליחה שופרסל להציג שיעור רווחיות מרשים ביותר ביחס לרשתות הקמעונאות בעולם. התחרות, הגדלת מרכיב ה-HD, העלייה שצפויה בשכר המינימום, כל אלו יקוזזו ע"י הצעדים האסטרטגיים שעושה הרשת בטווח הקצר והארוך. השלמת הקמת המרלו"ג ב 2014 צפויה להערכתנו לאפשר לרשת להגיע לרווחיות תפעולית של 4.7% בט"א, שיעור כלל לא טריוויאלי לרשת קמעונאית, במיוחד כזו שאפשרויות הצמיחה שלה מוגבלות יחסית.
 

הרבעון הרביעי- שופרסל צפויה לפרסם את תוצאותיה לרבעון הרביעי ב-9 לפברואר ואנו מצפים לרבעון חיובי: לאחר יציבות שהוצגה בשלושת הרבעונים הקודמים אנו מצפים לראות צמיחה חיובית של למעלה מ 1% ב SSS לצד רווחיות תפעולית של 4.7% על רקע תקבולי סוף השנה מספקים. לאחר דיבידנד בהיקף של 200 מ’ שח שחולק לפני כחודשיים אנו לא מעריכים כי ניתן לצפות לדיבידנד עם תוצאות הרבעון.


בטווח הארוך יותר- שנת 2011 צפויה להיות שנה יחסית טובה לשופרסל- צמיחה של 4.4% במכירות בעקבות פתיחת סניפים חדשים ו SSS חיובי שיגיע בעיקר מהגדלת המכירות למ"ר בסניפי ביג המוסבים. גם הרווחיות התפעולית תשתפר כפונקציה של הצעדים שמבצעת הרשת, עליות מחיר מסוימות ועמלות הספקים בגין מהלך ההסבה. החל מ 2012, לאור התחרות ובעיקר לאור הקניבליזציה שיוצרת תוכנית הצמיחה, הרשת תתקשה להערכתנו להציג צמיחה ב SSS.


התמחור- עדכון המודל בהתאם לתוכנית האסטרטגית ולהיקפי ההשקעה שנגזרים ממנה כ 400 מ’ ב 2011 והשקעה גבוהה יותר של כ 480 מ’ שתידרש להערכתנו ב 2012-2013, מובילים לעדכון מחיר היעד מ 23 שח ל 23.5 שח המשקף דיסקאונט של 11.4%.


שורה תחתונה – התוכנית האסטרטגית ממחישה שוב את מובילותה של שופרסל ועשויה להערכתנו לאפשר לרשת לקזז חלק מהותי מהשפעות התחרות הגוברת בענף. למרות שמדובר על מכפיל לא זול בו נסחרת הרשת (15.9 ל 2011), דיסקאונט של 11.5%, תשואת דיבידנד של 5% והעובדה כי לחברות תזרימיות הממוקדות בשוק הישראלי עשויה להיות עדיפות בטווח הקצר לאור ההשפעות הגיאופוליטיות הצפויות, אנו ממליצים על חשיפה לנייר לפחות במשקל שוק.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש