הממשלה אישרה אמש את עצירת הטיסות לישראל וממנה ולאסור על כניסת מטוסים זרים לישראל למעט טיסות מטען, טיסות לכיבוי אש וטיסות לפינוי חירום רפואי במטרה למנוע את המשך כניסתן של מוטציות חדשות של נגיף הקורונה.

 

עד כה התגלו וריאנטים מבריטניה ומדרום אפריקה ואתמול אותרה מוטציה חדשה שמקורה ככל הנראה בלוס אנג’לס. על פי משרד הבריאות מהאדם המאומת לוריאנט זה נדבקו 4 אנשים נוספים.

 

התקנות יכנסו לתוקף בחצות בין שני לשלישי לצורך היערכות הנוסעים, המפעילים האוויריים ושדות התעופה וימשך עד 31 בינואר. איסור כניסת מטוס זר לישראל לא יחול על טיסה שהמריאה לפני כניסת התקנות לתוקף.

 

עוד הוחלט על הגבלה זמנית של היתרי הפעלת חברות התעופה הישראליות. החריגים ליציאה בטיסה אל מחוץ לישראל, יכללו רק מקרים של טיפול רפואי, הליך משפטי שאדם נדרש להשתתף בו או לוויה של קרוב משפחה.

 

מנכ"ל משרד הבריאות יחד עם מנכ"ל משרד התחבורה רשאים לאשר בקשות חריגות בשל צורך הומניטארי או צורך אישי מיוחד של יציאה מחוץ לישראל. איסור על יציאה לטיסה חל גם ביחס לטיסות באמצעות מטוסים פרטיים ישראלים.

 

חברת אל על הודיעה הבוקר לאחר החלטת הממשלה, כי הוארכה החופשה ללא תשלום של עובדי החברה עד ל-28 בפברואר. נכון להבוקר נמצאים 4864 עובדים של החברה וחברות הבנות שלה בחל"ת. חזרתם ההדרגתית של העובדים מהחל"ת תהיה בהתאם להיקף הטיסות המתוכנן.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש