סקר החברות האחרון, שנערך על ידי בנק ישראל מאמצע חודש ספטמבר עד השבוע השלישי של אוקטובר השנה מצביע על התאוששות של פעילות המגזר העסקי ברבעון השלישי של 2020, אם כי הפעילות ממשיכה להתכווץ בשל משבר הקורונה.
מאזן הנטו במגזר העסקי השתפר ברבעון השלישי אך נותר ברמה שלילית מאוד. מאזן הנטו הוא למעשה שיעור החברות שענה כי הפעילות גדלה ברבעון נתון פחות שיעור החברות שענה כי היא פחתה.
מאזן הנטו של התפוקה בתעשייה התאושש ברבעון השלישי ונותר שלילי ולא מובהק סטטיסטית. המאזן השלילי משקף הערכה לירידה בעיקר בייצוא ובמספר העובדים. החברות מעריכות, על בסיס ההזמנות לרבעון הבא, שהמכירות ימשיכו לרדת ברבעון הרביעי, הן לשוק המקומי והן ליצוא. חלוקת החברות בתעשייה לפי גודל חברה מראה שמאזן הנטו של החברות הגדולות נותר חיובי ואילו החברות הקטנות נפגעו מאוד.
מאזן הנטו של הפדיון בענף השירותים התאושש ברבעון השלישי אך הוסיף להיות שלילי ומובהק, והוא משקף ירידה במכירת השירותים בארץ ובחו"ל וירידה במספר העובדים, עקב משבר הקורונה והוצאתם של עובדים לחל"ת. בענף צופים כי ברבעון הבא הפעילות תמשיך להתכווץ, והחברות מדווחות שההזמנות מחו"ל ירדו.
מאזן הנטו של המכירות בענף המסחר עלה ברבעון השלישי לרמה חיובית (אך לא מובהקת סטטיסטית) עקב המשך והרחבת ההקלות בפעילות ופתיחת עסקים. בענף צופים ירידה במכירות ברבעון הבא.
בשאר הענפים מספר התשובות קטן מכדי להעניק לממצאים תוקף סטטיסטי ברמת הענף.
כאשר בוחנים את מגבלות הביקוש וההיצע, מוצאים הקלה ברבעון השלישי במגבלות הביקוש בענפי השירותים, התעשייה והמסחר והחמרה במגבלות ההיצע בענף התעשייה. כאשר בוחנים את המגבלה שמציבים קשיי המימון, ניתן לראות המשך הקלה ברבעון השלישי כתוצאה מהקלה בקרב החברות הבינוניות לאחר ההפעלה של קרן ההלוואות הממשלתית הייעודית לסיוע לעסקים קטנים ובינוניים עקב משבר הקורונה.
ברבעון השלישי של 2020 עלה ל-1.2% ממוצע הציפיות של החברות לגבי האינפלציה ב-12 החודשים הבאים; כמו כן עלה ל-54% שיעור החברות הצופות שהאינפלציה תימצא בתחום היעד, וירד ל-40% שיעור החברות הצופות שהאינפלציה ב-12 החודשים הבאים תימצא מתחת לתחום היעד.
הצפי לגבי שער הדולר ברבעון הבא וב-12 החודשים הבאים ירד לרמה של 3.49 ו-3.55 ש"ח לדולר, בהתאמה (בתקופת הסקר עמד שער החליפין הממוצע על 3.42 ש"ח לדולר).
הממצאים מסקר החברות לרבעון השלישי של 2020 מבוססים על תשובותיהם של 262 עסקים וחברות מענפי המשק השונים.