חברת לסיכו מדווחת היום כי היא מנהלת משא ומתן מתקדם להתקשרות בהסכם באמצעות חברת בת פרטית בבעלות מלאה של החברה המאוגדת בארה"ב, לפיו חברת הבת תרכוש 70% מחברות פרטיות העוסקות בפעילות הקשורה לתשתיות כבישים בעיקר במזרח ארה"ב.

 

בהתאם למאזן המבוקר של החברות הנרכשות לשנה שהסתיימה ב-29.2.2020, (שנה פיסקאלית) היקף הפעילות של החברות הנרכשות בשנת הכספים החולפת עמד על כ-23.4 מיליון דולר.

 

בין הצדדים נחתם מכתב נכונות (LOI) לא מחייב הכולל תנאים מקובלים כמו ביצוע בדיקת נאותות ותנאים מתלים לחתימה על הסכמים מחייבים להשלמת העסקה. לסיכו מעריכה כי התמורה בעסקה עבור 70% מההון והזכויות צפויה לעמוד על סכום שבין 2.75 מיליון דולר ל-3.5 מיליון דולר וכוללת תשלומים עתידיים מבוססי הצלחה על פי תוצאות פעילות החברות הנרכשות.

 

כמו כן על פי תנאי מזכר ההבנות, הצדדים יתקשרו בהסכם בעלי מניות ותינתן לחברת הבת אופציה לרכוש מהמוכרים בתוך 24 חודשים את יתרת החזקות המוכרים בחברות הנרכשות. בהתאמה, תינתן למוכרים אופציה למכור לחברת הבת.

 

יצוין כי לסיכו מנהלת משא ומתן להתקשרות עם תאגיד ביטוח בארה"ב לקבלת מסגרת בונדינג בהיקף של כ-50 מיליון דולר להעמדת ערבויות ביטוח לצדדים שלישיים בשם החברות הנרכשות (Bonds Surety).

 

לסיכו הוקמה בשנות ה-50 בישראל ועוסקת בהקמת פרויקטי תשתית מסוגים שונים במסגרת שני מגזרי פעילות – הקמה ואחזקה. לקבוצה ניסיון בביצוע פרויקטים בחלק מתחומי פעילותה גם בחו"ל. כמו כן מעורבת החברה באמצעות חברה כלולה, במחקר ופיתוח של טכנולוגיות Clean- Tech בנושאי מים והתפלה.

 

החברה הונפקה בבורסה בשנת 2017, היא נסחרת לפי שווי שוק של 215 מיליון דולר, במכפיל רווח של 57. מתחילת השנה ירדו מניות החברה בכ-15% ובחודש האחרון זינקו ב-8%.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש