חברת הקנאביס הרפואי יוניבו מדווחת היום על תוצאות מקדמיות למחצית הראשונה של השנה וכן מפרסמת עדכון לגבי פעילות עסקית. החברה רואה צמיחה בהכנסות של יותר מ-100% מרבעון ראשון לשני זאת בעיקר בשל מבחר גדול יותר של חומרי גלם שמגיע מהחוות איתן התקשרה.
הכנסות החברה צפויות לעמוד על כ-10 מיליון שקל בקירוב, כאשר ההכנסות לרבעון הראשון היו כ- 3 מיליון שקל ואומדן ההכנסות לרבעון השני הינו כ- 7 מיליון שקל משרותי ייצור לחברות אחרות, ייצור עצמי למותג UNIVO, שיווק ומכירה של מוצרי קנביס רפואי בבתי המרקחת ושירותי מו"פ.
ברבעון הראשון היה ניכר מחסור בחומרי גלם בישראל ולכן החברה עיבדה בקירוב 200 ק"ג חומרי גלם. ברבעון השני כבר הותר ייבוא של חומרי גלם לישראל והתווספו חוות גידול נוספות בישראל ולפיכך היצע ומבחר הזנים וחומרי הגלם העלה את כושר הייצור של החברה והיא עיבדה בקירוב 800 ק"ג נוספים.
החברה רכשה במהלך הרבעון חומרי גלם נוספים וצופה הכנסת 2 טון חומרי גלם למפעל במהלך הרבעון הנוכחי מהחוות איתן התקשרה. החברה מסרה לחוות אלו תוכנית שתילה שנתית וצופה רכישה כוללת של 4 עד 5 טון חומרי גלם עד סוף שנת 2020.
שיעור הרווחיות הגולמית של החברה לתקופה של החצית הראשונה 2020, צפוי לעמוד על כ- 50%. עוד יצוין, כי הנהלת החברה מזהה גידול בשיעור הרווחיות הגולמית בין הרבעון הראשון לרבעון השני של שנת 2020, בין היתר לאור התייעלות בייצור, הגדלת כושר הייצור וקיטון בהוצאות.
נכון למועד הדיווח החברה מפיצה את סל מוצרי החברה ב-43 בתי מרקחת פרטיים וכן בלמעלה מ-45 בתי מרקחת השייכים לרשת סופר פארם המנפקים קנאביס רפואי באופן ישיר מבית המסחר אשר נמצא בבעלות החברה (100%). כמו כן החברה מקבלת הון חוזר מבתי מרקחת באשר למוצרים הנמכרים ובהתאם מייצרת מוצרי קנאביס רפואי באיכות GMP, על פי דרישות השוק.
יוניבו השלימה את בניית תשתית החממות הטכנולוגיות בחוות עמית והחלה בבניית Post Harvest כהכנה לתקן EU-GMP ומתכוננת לשתילה וגידול עצמי. בניית החווה נועדה לשרת את אסטרטגיית החברה להחזיק בכל שרשרת הערך לצורך השגת שליטה טובה על איכות וכמות תוצרת הקנאביס הרפואי וכן לצורך גמישות תפעולית ורווחיות גבוהה יותר של החברה.
בנוסף, החברה כבר החלה בפיתוח מוצרים עתידיים ובבחינת פיתוחים נוספים במעבדת המו"פ באשקלון וצופה גידול בהכנסות משירותי מחקר ופיתוח שמספקת ותספק בעתיד לחברות נוספות בארץ ובעולם.
כמו כן, החברה מעדכנת כי מתחילת השנה היא נמצאת בתהליך רציף של גיוס עובדים ולאור העלייה בהיקפי הפעילות בוחנת גיוס כוח אדם נוסף ומעבר לפעילות של שנים ו/ או שלושה משמרות במפעל.