חברת שיכון ובינוי הודיעה אמש על תוצאות הנפקה לציבור של שתי אגרות חוב – סדרה 7 שהוצעה בדרך של הרחבת סדרה קיימת וסדרה 9 שהיא הנפקה של סדרה חדשה. בשתי ההנפקות יחד גייסה החברה 421.6 מיליון ש"ח.
בסדרה 7 הוצעו לציבור 245 מיליון ע.נ ביחידות הכוללות 1,000 ש"ח ע.נ במחיר שלא יפחת מ-1.121 ש"ח. בסדרה 9 החדשה הוצעו לציבור 270 מיליון ש"ח ע.נ, גם הם ביחידות הכוללות 1,000 ש"ח ע.נ כל אחת בדרך של מכרז על הריבית השנתית כאשר שיעור הריבית המירבי לא יעלה על 3.25%.
החברה קיבלה 38 הזמנות לרכישת 178,413 יחידות של אגרות החוב מסדרה 7 ממשקיעים מסווגים, והמחיר הסופי עמד על מחיר היחידה שנקבע. לא התקבלו הזמנות לרכישת יחידות מהציבור במכרז על סדרה זו. 34 הזמנות הוקצו במחיר גבוה ממחיר היחידה שנקבע ו-4 הזמנות לרכישת כ-35 אלף יחידות בהן ננקב מחיר שווה למחיר היחידה שנקבע – נענו במלואן.
סך הביקושים בהנפקה היה זהה לכמות המונפקת המקסימלית, כך שלא קיים סכום עודף ולכל מזמין שהצעתו נענתה במסגרת המכרז ניתנו 100% מהיקף ההקצאה. בסך הכל תקצה החברה בסדרה זו כ-200 מיליון ש"ח.
במכרז לאגרות החוב מסדרה 9 סך הביקושים עלה על הכמות המונפקת המקסימלית. 113 הזמנות לרכישת 232,620 יחידות התקבלו ממשקיעים מסווגים ו-75 הזמנות התקבלו מהציבור. שיעור הריבית נקבע על 3.25% והריבית החצי שנתית נקבעה על 1.625%. אגרות החוב צמודות למדד המחירים לצרכן (קרן וריבית).
החברה מייעדת את תמורת ההנפקה בעיקר למחזור חוב ולפעילות השוטפת של החברה.