לאור פרסום של הנחיות הממשלה לחזרת המשק לפעילות בצל מגפת הקורונה, הכוללות, בין היתר, היתר להפעלת בתי מסחר וקניונים כפוף להגבלות, מדווחת היום חברת המשביר 365 של רמי שביט, כי בכוונתה לסיים את השהיית פעילותה ביום רביעי, ה-14 במאי 2020 .

 

המשביר לצרכן בתי כלבו, חברה בת של החברה (100%) אומנם נערכה לפתיחה מיידית של הרשת ככל שתהיה החלטה בדבר פתיחת הקניונים ושטחי המסחר. אך ההגבלות שנקבעו וחוסר בהירות בנוגע לכללים הנדרשים ולאופן יישומם, ובכלל זה בדבר התקהלות בשטח החנות של עובדי חברת הבת, וכן לאור העובדה כי מרבית סניפי הרשת הינם בשטח העולה על 2,500 מ"ר כל אחד ויותר, הביאו לכך שחברת הבת נדרשה לבצע התאמות לשם פתיחת החנויות בהתאם להגבלות שנקבעו. כמו-כן, חברת הבת נערכת מול הספקים להתאמת רצפת המכירה בסחורה, דיול ותנאי הסחר.

 

עם השהיית הפעילות פעלו החברה וחברת הבת מיידית לצמצום מרבית ההוצאות התפעוליות שלהן, לרבות הוצאת עובדי החברה וחברת הבת לחל"ת ואף הודיעו על הקפאת ההתקשרות עם כלל הספקים ונותני השירותים, לרבות הקפאת התשלומים שהגיע מועד פירעונם.

 

ביחס למצבה הכלכלי של המשביר, החברה צופה כי ההוצאות התפעוליות והתזרימיות של החברה וחברת הבת בתקופת ההשהייה אינן מהותיות, וזאת על בסיס הוצאת העובדים לחל"ת וההקלות שניתנו ועתידות להינתן מאת משכירים של סניפי חברת הבת או הפרסומים בדבר הקלות צפויות בתשלומי ארנונה והתשלום מהמדינה בגין תקופת ההשהייה.

 

להערכת החברה, השהיית הפעילות של החברה גרעה נכון למועד דיווח זה סך של כ-240 מיליון ₪ בפדיון חברת הבת, וזאת בהתייחס לפדיון חברת הבת בתקופה המקבילה דאשתקד. אך מאידך, גם להפחתה ניכרת בהוצאות התזרימיות שלה, כמפורט לעיל, ועל כן הירידה כאמור בפדיון לא צפויה להוות פגיעה מהותית בתוצאותיה הפיננסיות של החברה או חברת הבת.

 

בנוסף, נכון למועד דיווח זה לחברה ולחברת הבת יתרת מזומנים בסך של כ-100 מיליון ש"ח וכן מלאי בבעלות בסך של כ- 180 מיליון ₪ במחירי קנייה ובסה"כ כ-280 מיליון ₪, וזאת כנגד אומדן התחייבויות בסך של כ-160 מיליון ₪, שמועד פירעונן הינו לא יאוחר מיום סיום תקופת ההשהיה דהיינו 14 במאי 2020 .

 

יובהר כי חלקו הגדול של המלאי כאמור לעיל ניתן להחזרה לספקים וזאת כנגד הפחתת ההתחייבויות כאמור.

 

כמו-כן החברה צופה כי עתיד להתקבל תשלום מהמדינה בגין תקופת ההשהייה, והיא פועלת מול גורמים בנקאיים לקבלת הלוואות בערבות המדינה, הכל בהתאם למתווה משרד האוצר והממשלה. בכוונת החברה וחברת הבת להגיע עם כלל הספקים שתשלומם הוקפא, להסכמות בדבר אופן התשלומים להם, לרבות פריסת תשלומים או החזרת מלאי כנגד הפחתת התשלום. להערכת החברה, החברה תגיע להסכמות בנושא עם מרבית הספקים ונותני השירותים.

 

פתיחת הסניפים תלווה בהתאמת ההוצאות התפעוליות, כולל התאמת כח האדם ושעות הפתיחה וכן הקלות בתשלומי שכר הדירה ודמי הניהול שניתנו או עתידות להינתן בחודשים הקרובים וזאת לצורך שמירה על מצבה הפיננסי של החברה, ובכלל זה הוחלט כי עד סוף חודש יוני 2020 כ- 50% מהעובדים שהוצאו לחל"ת עם השהיית הפעילות יוחזרו לעבודה, וביחס להחזרת יתר העובדים ולהוצאות נוספות, תבוצענה התאמות בהתאם למכירות ולביקושים, וכן בהתאם להנחיות הממשלה בקשר למגפת הקורונה ולהחלטות של הקניונים ביחס לאופן הפעלתם והשכירות.

 

בנוסף חברת הבת סיכמה עם הסתדרות העובדים וועד עובדי חברת הבת אשר תחת הסכם קיבוצי מיוחד על שינוי בתנאים הנלווים לשכר היסוד כמו גם עם מנהליה ועובדי המטה החתומים על הסכמי העסקה אישיים, על שינוי בשכר העבודה. סכום ההפחתה הצפוי בעלות השכר בחברה ובחברת הבת והתאמת כח האדם הינו נדבך חשוב בהתאמת ההוצאות התפעוליות למכירות בחודשים הקרובים.

 

להערכת החברה, עם חלוף משבר הקורונה, חזרת המשק לשגרה, וביטול ההגבלות שנקבעו להפעלת סניפי החברה והקניונים, החברה תשוב בחודשים הקרובים בהדרגה לפעילותה הרגילה שקדמה לתקופת ההשהייה, והכל תוך התאמת הוצאות החברה להכנסותיה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש