יום המסחר הראשון לשבוע זה מתנהל בעליות שערים על רקע המגמה החיובית בשווקי העולם בסוף השבוע. בניו יורק התפרסמו ביום חמישי נתוני מאקרו מאכזבים המצביעים על עליה גדולה מהצפוי במספר המובטלים מאז פרוץ הקורונה, אך הבורסות המשיכו את מסע העליות שלהן ללא קשר לנתונים.
מדד דאו ג’ונס זינק 1.9%, אס פי 500 הוסיף 1.7% והנאסד"ק עלה 1.6%. גם באירופה נרשמה מגמה חיובית, כאשר הדקס עלה 1.35%, פוטסי טיפס 1.4% והקאק התחזק באחוז. ביפן התחדש המסחר ביום שישי אחרי מספר ימי חופשה עם עליות חדות של 2.56%.
המניות הדואליות חוזרות לתל אביב עם פער ארביטראז’ קטן של 0.2% וצפויות לתמוך במדדים. טאואר חוזרת עם פער חיובי של 5.2% לקראת פרסום דוחות רבעוניים בהמשך השבוע, נייס עם פער חיובי של 1.76%, ואלביט מערכות עם פער של 1.6%. מבין מניות המעוף טבע היא היחידה שחוזרת עם פער ארביטראז’ שלילי של 4.5% אחרי שזינקה בתל אביב ביום המסחר האחרון 17.8% על רקע פרסום דוחות רבעוניים שהיכו את תחזיות האנליסטים.
השבוע נמשכת עונת הדוחות בתל אביב. בין היתר יפרסמו את תוצאותיהן כיל, טאואר, נייס, בנק הפועלים, אבגול, אורמת, תדיראן הולדינגס, אלוט, נובה ועוד רבות אחרות.
יום המסחר האחרון בתל אביב הסתיים בעליות שערים חדות. מדד תל אביב 35 עלה 1.7%, תל אביב 125 הוסיף 0.18%, מדד הבנקים טיפס 0.3%, מדד הנדל"ן התחזק 0.2% ומדד הנפט ירד 0.4% בניגוד למגמה. בנוסף לעליה המטאורית של מניית טבע בלטו ביום חמישי מניות באטמ בזינוק של 11.7%, הממשיך את מסע העליות של המניה מאז הודיעה החברה על תחילת שיווק ערכות זיהוי לנגיף הקורונה.
לייבפרסון טיפסה 6.6% לאחר פרסום הדוחות. מנגד, אופקו נפלה 8.25% וסגרה את פער הארביטראז’ שלה, אנרג’יאן נפלה 6.15% ופתאל התממשה 5.22%.