חברת הפארמה הגרמנית Merck KGaA הכריזה היום (ב’) כי היא צפויה לרכוש את החברה האמריקנית Sigma-Aldrich (סיגמא-אלדריץ’) ב-17 מיליארד דולר לחיזוק מעמדה בתעשיית מדעי החיים. מרק תרכוש את כל סיגמא עבור 140 דולר למניה במזומן, פרמיה של 37% על מחיר הסגירה של המניה ביום ו’ האחרון, שעמד על 102.37 דולר.

 

"הרכישה מרחיבה את הפיזור הגלובלי של חברת Merck Millipore, מגדילה את נוכחותה בצפון אמריקה ומעלה את החשיפה לשווקים באסיה בצמיחה מהירה", נמסר ממרק.

 

העסקה צפויה להגדיל באופן מיידי את הרווחים המתואמים למניה של מרק ואת שיעור הרווח התפעולי. החברה מצפה לסינרגיות שנתיות של כ-260 מיליון אירו (340 מיליון דולר), שאמורות להיות מושגות באופן מלא בתוך שלוש שנים לאחר הסגירה.

 

מרק כבר הבטיחה מימון ביניים לעסקה, והיא צופה סגירה עד לאמצע שנת 2015, בהתאם לקבלת אישורים רגולטוריים. הרכישה אושרה פה אחד על ידי דירקטוריון Sigma-Aldrich.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    עיסקה לא ברורה

    לא ברורה לי העיסקה הזו סיגמה חברה עולמית אשר מדווחת על רווחיות באופן עיקבי ולא סובלת מתזרים מזומנים למרות הסכום המכובד אשר קיבלו עבור העיסקה .
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • עשר ועשרה
    • 22/09/2014 14:28