אלי בן-דוד ושי זקהיים, אנליסטים בכירים בבית השקעות USG Capital בסקירה שבועית: זירת המסחר התאפיינה השבוע ברגיעה יחסית כאשר השקל נסחר בהתאם למגמה של הדולר בעולם בעיקר אל מול האירו. השקל התחיל את השבוע בהתחזקות לאחר רגיעה יחסית בשווקים ולאחר פרסום מדד המחירים לצרכן שעלה פעם נוספת בהתאם לצפי המוקדם 0.4% ובכך משלים עלייה דו-חודשית לרמה של 4.2% בחישוב שנתי ובעקבות כך ראינו את השקל מתחזק ומתחיל לתמחר כנראה עלייה נוספת של 25 נקודות נוספות לרמה חדשה של 3.5%. השקל התחזק ביום שישי למעלה מ1% אל מול הדולר ובחן את רמת 3.3850 שקלים לעומת זאת האירו התחזק אל מול השקל לרמה של 4.89 שקלים לאחר פרסום תוכנית חילוץ נוספת ליוון בהיקף כולל של 109 מילארד אירו ובכך נותן תקווה למדינה מפני אפשרות של חדלות פרעון.
בנוסף השוק מגיב כל העת על הנעשה בארה"ב כאשר הלחץ הוא להעביר בבית המחוקקים תוכנית קיצוצים בהיקף של 4 טריליון דולר והלחץ של נשיא ארה"ב הוא כעת להגדיל את התקרה להיקף של 14 טריליון דולר ולהגיע להסכם של תוכנית קיצוצים של 4 טריליון דולר אך הוא נתקל בקשיים רבים להעביר זאת בבית המחוקקים והשוק מגיב כל העת על הנעשה שם והפחד הוא שאם תקרת החוב לא תעלה עד החודש הבא יוביל המצב לחדלות פרעון במדינה ולטלטלה עזה בשווקים ומשבר פיננסי נוסף.
מחר אמורה להתפרסם החלטת הריבית לחודש אוגוסט 2011 של בנק ישראל , להערכתנו בנק ישראל יבחר החודש להעלות את הריבית פעם נוספת ב0.25% לרמה חדשה של 3.5% כאשר הגורם המרכזי לעלייה מוסבר בסביבת המחירים הגבוהה 4.2% ובכך לא מותיר ברירה לנגיד אלא להילחם באינפלציה בנוסף האינדקטורים הכלכליים מצביעים על המשך עלייה בפעילות הכלכלית והציפייה היא כי העלייה בפעילות תימשך גם בחודשים הבאים ,עוד נציין שקצב עליית מחירי הדירות ממשיך להיות גבוה כאשר ב12 החודשים האחרונים עלו מחירי הדירות ב15.3% ועל בנק ישראל להמשיך להילחם בסביבת המחירים הגבוה בדיור ועלייה נוספת בריבית תתרום להתמתנות במחירים בהמשך השנה .
להמשך הדרך אנו מעריכים שהריבית תמשיך להעלות באופן הדרגתי עד סוף השנה בעוד 0.5% - 0.25% לרמה של 4%-3.75% בסיכום שנתי כאשר הריביות הנמוכות בעולם בעיקר בארה"ב ואירופה מונעות לעת עתה מבנק ישראל לחזור לרמות ריבית נורמאליות במשק והן צפויות להישאר כך גם בחודשים הבאים . אנו לא צפויים לראות תפנית במדיניות המוניטרית (העלאת ריבית )בארה"ב עד שנה הבאה והשקל ימשיך לקבל רוח גבית בעולם ובין הגורמים ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל, הציפיות להמשך העלאות ריבית נוספות עד סוף השנה בישראל ובעקבותיהן המשך הרחבת פערי הריבית השקלית לריבית הדולרית שנותן סיבה מספקת למשקיעים להמשיך ולתמוך במטבע על אף ביטול פטור ממס על רווחי מק"מ למשקיעים זרים .
באשר לאינפלציה השנתית שנמצאת על 4.2% מעל יעד הגבול העליון של יעד יציבות המחירים שקבעה הממשלה שעומד על 3% שנתי אנו מעריכים שלעת עתה היא נמצאת בפסגה והיא צפויה להתמתן ולרדת חזרה ליעדים שקבעה בנק ישראל בנוסף התמתנות בציפיות האינפלציה בעולם עקב ירידה במחירי המזון והסחורות בהמשך השנה תתרום גם לסביבת מחירים נוחה יותר והשפעתם צפויה לבוא לידי ביטוי בהמשך השנה.
במסחר אנו מעריכים כי השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בשבועות הבאים ברמות של 3.40-3.45 שקלים ובהתאם להתפתחויות במסחר בדולר בעולם בעיקר אל מול האירו אך יחד עם זאת הצמד יבלם ברמות אלו וישוב להיסחר ברמות 3.300 בחודשים הבאים ואל מול האירו ברמות 4.90-4.95 שקלים.
אנו לא צופים תפנית חדשה בשוק ומעריכים שהשוק ימשיך לתמחר אי העלאת ריבית בארה"ב עד שנת 2012 ולאור כך שעדיין נתוני צמיחה חזקים בישראל תומכים בהמשך מגמת התחזקות השקל ולאור המשך התרחבות פערי הריבית בין ישראל לארה"ב אנו מעדכנים את התחזית שלנו להמשך הדרך בשער הדולר- שקל הם תוך 3 חודשים 3.300 שקלים ותוך שישה חודשים 3.250 שקלים לגבי האירו התחזית היא תוך 3 חודשים 4.95 שקלים ותוך 6 חודשים 4.90 שקלים..