רונן גינזבורג, מנכ"ל דניה<br>קרדיט: סיון פרג'
רונן גינזבורג, מנכ"ל דניה קרדיט: סיון פרג'

חברת דניה סיבוס, הפועלת לקראת הנפקה בבורסת תל אביב, מדווחת היום על שתי עסקאות עליהן חתמה בעת האחרונה, לבניית פרויקטים בנתניה ובגליל ים בהיקף של כ-400 מיליון ש"ח.

 

הפרויקט הראשון מתבצע עם חברת הנדל"ן רותם-שני, שהחלה גם היא להיסחר בבורסה לאחרונה, במסגרתו תשמש דניה כקבלן מבצע להקמת שני מגדלים ברחוב הרצוג בנתניה. בעבור ביצוע העבודות תקבל דניה כ-177 מיליון ש"ח (צמודה למדד תשומות הבנייה ובתוספת מע"מ). להערכת החברה היקף המכירות בפרויקט יעמוד על כ-361 מיליון ₪ והרווח הצפוי בו יעמוד על כ- 69 מיליון ₪ אשר משקף רווח לעלות בשיעור של 24% .

 

הפרויקט, ששיעור החתימות בו עומד על 100%, יכלול ביצוע עבודות הריסה של הבניינים הקיימים והקמה של 206 יח"ד בשני מגדלי מגורים בני 23 ו-27 קומות, כאשר מתוך ה- 206 יח"ד 157 דירות ייצאו לשיווק עוד השנה. הפרויקט ממוקם באזור מתפתח וצמידות לתוכנית (מאושרת) לקריית חינוך ומרוחק 100 מטר בלבד מהטיילת החדשה בצפון נתניה ועם נגישות מהירה לתל אביב והסביבה באמצעות המחלף החדש בצפון נתניה.

 

את הפרויקט השנה תבצע דניה עם חברת רננות יזום והשקעות, בעסקה לפיה תבצע דניה סיבוס את פרויקט "רננות" בגליל ים, שלב ב’, הכולל בין היתר הקמה של שישה בניינים הכוללים 253 דירות בסה"כ, אשר יבנו מעל חניון תת קרקעי משותף בן שתי קומות. התמורה עבור ביצוע מלוא העבודות בפרויקט רננות שלב ב’ תעמוד על כ-232 מיליון ש"ח, אשר תשולם בהתאם לקצב התקדמות העבודות. העבודות צפויות להמשך כ-3 שנים.

 

דניה, שבשליטת לפידות קפיטל, פרסמה לפני כשבועיים טיוטה ראשונה של תשקיף הנפקת מניות שהוגשה לבורסה לניירות ערך. טיוטת התשקיף כוללת הנפקת מניות לציבור וכן הצעת מכר של חלק מהמניות המוחזקות על ידי אפריקה השקעות. על פי הערכות בשוק, החברה תנסה לגייס כ-400 מיליון ש"ח לפי שווי חברה של כ-2 מיליארד ש"ח.

 

את תשעת החודשים הראשונים של 2020 סיימה דניה עם הכנסות של 2.6 מיליארד ש"ח ורווח נקי של 74 מיליון ש"ח. צבר ההזמנות שלה עומד על 10 מיליארד ש"ח. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת בתשעת החודשים הסתכם ב-52 מיליון ש"ח, יתרת המזומנים עמדה על 414 מיליון ש"ח.

 

דניה היא חברת בניה ותשתיות הפועלת בישראל, פולין, רומניה וארה"ב. החברה בבעלות אפריקה ישראל להשקעות, המוחזקת על ידי לפידות קפיטל של יעקב לוקסנבורג בשיעור של 80% ו-20% על ידי אלטשולר גמל ופנסיה. קבוצת דניה מעסיקה כ-2000 עובדים בארץ ובעולם, ובבעלותה חברות בנות רבות.

 

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש