חברת אלעד ישראל מגורים החדשה שבשליטת קרן JTLV2 ובניהולו של המנכ״ל רונן יפו חתמה על הסכם למימוש מלוא החזקותיה בחברת שירותי המטען סוויספורט, 1,999 מניות רגילות המהוות כ-19.99% מהון המניות המונפק והנפרע של סוויספורט.
החברה צפויה להכניס בעסקה זו סכום כולל של כ-20.2 מיליון ש״ח ולרשום רווח הון בסך של כ-9 מליון ש״ח בגינה, אשר ישמש את החברה להמשך השקעה ופיתוח פעילות הליבה בתחום הנדל״ן.
השלמת העסקה כפופה להתקיימותם של תנאים מתלים.
לפני כשבועיים, השלימה החברה, העוסקת ביזום, פיתוח ובניה של מתחמי מגורים בעיקר בגוש דן, גיוס בסך כ-100 מליון ש״ח בהנפקת אג״ח עם ביקושי שיא בסך של כ-255 מיליון ש״ח.
רונן יפו, מנכ״ל אלעד ישראל מגורים החדשה: ״מימוש מלוא החזקותנו בחברת שירותי המטען סווויספורט ישראל, מהווה חלק ממיקוד בפעילות הליבה של החברה בנדל"ן. מדובר במימוש מוצלח שמייצר תזרים מזומנים נוסף לטובת המשך השקעות ופיתוח החברה בתחום הנדל"ן.״
אלעד ישראל מגורים החדשה הוקמה בדצמבר 2019. לחברה נוצקה פעילות שהועברה מחברת אלעד ישראל מגורים, אשר הוקמה בשנת 1968 ואכלסה עד היום למעלה מ-25,000 יחידות דיור. במאי 2020, רכשה קרן הנדל"ן JTLV2 את השליטה בחברה. קרן 2JTLV החלה את פעילותה בשנת 2019 לאחר שגייסה למעלה ממיליארד ₪ ממשקיעים. זו הקרן השניה במספר, לאחר הצלחתה של JTLV שהוקמה ב-2011 על ידי עמיר בירם ושותפים.