להערכתנו, בנק ישראל צפוי להעלות ריבית בהחלטתו השבוע מ-0.35% ל-0.75% ולהעביר מסר "נצי" יותר :
קצב האינפלציה עלה ל-4%.לא ניכרים סימני התמתנות באינפלציה, אלא דווקא התפשטותה ליותר תחומים.משקל הסעיפים במדד המחירים שהמחירים שלהם עלו ממשיך לעלות עם קצב האינפלציה.

ההאטה בצמיחה צפויה להגיע גם למשק הישראלי.אולם, בשלב זה לא ברור באיזה עוצמה ועד כמה היא תשפיע על האינפלציה.בכל מקרה, כמו מרבית הבנקים המרכזיים במערב, בנק ישראל צפוי לתת משקל גבוה יותר בשיקוליו למיגור האינפלציה.
שיעור האבטלה במשק ירד באפריל לרמה נמוכה של 3.1%.השכר במגזר העסקי ממשיך לעלות בקצב מהיר.
השקל פוחת בכ-4.5% ביחס לדולר ובכ-3% ביחס לסל המטבעות מאז החלטת הריבית הקודמת.
מחירי הדיור עלו לקצב שנתי חריג של 16.3%.מחירי הדירות החדשות עלו בכ-20.7%, כאשר כ-12% מהדירות שנכנסות לחישוב עדיין מסובסדות.ללא הדירות המסובסדות, מחירי הדירות עלו בשיעור גבוה יותר.
בינתיים, הריסון בשוק המשכנתאות היה קטן.הריבית הממוצעת על המשכנתא השקלית בריבית קבועה עלתה בכ-0.6% בלבד מתחילת השנה ל-3.6%, לעומת עלייה של תשואת אג"ח ממשלתית ל-20 שנה בכ-1.1%.הריבית הממוצעת במשכנתאות צמודות מדד עלתה בכ-0.3%, לעומת עלייה באג"ח ממשלתית בשיעור של כ-1%.
נציין שמחירי הנדל"ן במדינות שונות התחילו לרדת בהשפעה של עליית ריבית, במיוחד במדינות בהן התנפחו בועות ספקולטיביות במיוחד כגון קנדה וניו זילנד.
בשוק האג"ח, הריבית לשנה בעוד שנה עומדת ברמה של כ-2.2% ומשקפת ריבית בנק ישראל של כ-1.75%-2.0% בעוד שנה.אנו מעריכים שתשואת המק"מ לשנה תעלה בהדרגה ל-1.2%-1.3% לאחר עליית הריבית כדי לשקף טוב יותר את התחזית לריבית בנק ישראל.