קרדיט: unsplash

ארוחת בוקר מושקעת לאלה שאוהבים להתפנק

מי לא אוהב ארוחת בוקר מפנקת ומושקעת שנותנת אנרגיה לכל היום? לפניכם כמה רעיונות לארוחות בוקר מגוונות ומושקעות

תוכן מקודם 21/10/2021 15:48

א+א- 1

אין ספק שלהתחיל את היום עם ארוחת בוקר טובה ומושקעת זו פתיחה נהדרת. לאחר ארוחת הבוקר יש אנרגיות, יש מוטיבציה ויש כוחות להתחיל את היום. לרוב, ארוחות הבוקר תהיינה שגרתיות כמו כריך, צלחת דגנים עם חלב, חביתה וירקות או אפילו כוס קפה או תה ולצדם פרוסת עוגה. במיוחד לאוהבי ארוחות הבוקר, הינה כמה רעיונות מדליקים לארוחה הבאה שלכם.

 

פריטטה ירקות משגעת

במקום להכין חביתה פשוטה (או כל סגנון אחר של ביצים) וסלט ירקות, אפשר לגוון ולהכין פריטטה העשויה מביצים וירקות. זו מנה עשירה ומגוונת שניתן להכין אותה בכל פעם בטעם שונה בהתאם לירקות שיש במקרר. חותכים לקוביות קטנות בצל, תפוח אדמה וקישוא. מטגנים את הבצל ותפוחי האדמה במחבת עד שהם מתרככים מעט, מוציאים לצלחת שעליה נייר סופג. מטגנים את הקישוא, מוספים לו פטרוזיליה ואורגנו בשביל הטעם (אפשר להוסיף פלפל חריף למי שאוהב). טורפים ביצים עם חלב ומתבלים במלח ובפלפל, אליהם מוסיפים את קוביות הבצל ותפוחי האדמה ומערבבים היטב. שופכים את הביצים עם הירקות למחבת עם הקישואים ומערבבים מעט, אחר־כך מוסיפים קוביות גבינה בולגרית או פטה ומניחים לפריטטה להיטגן. כשהעיסה מתחילה להתייצב מעבירים אותה לתנור חם לכמה דקות לקבלת קראסט עדין.

 

גרנולה בעבודת יד

יש מי שאוהב ארוחת בוקרבריאה על טהרת הפירות והיוגורט, זהו המוזלי כמובן. את מנת המוזלי ניתן להכין בקלות ממש כמו המנה המוגשת במסעדה, והסוד הוא בהכנת תערובת גרנולה ביתית נפלאה בהתאם להעדפות אישיות ולמצרכים הקיימים ברשותכם. מערבבים שיבולת שועל, אגוזים, שקדים, גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת ומעט מלח. בסיר קטן ממיסים חמאה ואליה מוסיפים דבש או סילאן וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהדבש או הסילאן נטמעים יחד עם החמאה. את תוכן הסיר שופכים לתוך קערת הגרנולה ומערבבים היטב, כך שכל התערובת תתכסה. את התערובת משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לעשר דקות, מערבבים, משטחים וממשיכים באפייה לעשר דקות נוספות. מוציאים את התבנית ונותנים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר ואז ניתן לפורר אותה ולהכניס לצנצנת. ניתן להוסיף לתערובת חמוציות או צימוקים לקבלת טעם חמצמץ מעט או להשאירה כפי שהיא.

 

כדי להכין צלחת מוזלי מתחילים ביוגורט, שעליו מפזרים את הגרנולה הביתית, עליהם ניתן להוסיף פירות חתוכים כגון: ענבים, תפוחי עץ, אגסים וכדומה, ולסיום מזלפים מעט דבש או סילאן.

 

טוסט פטריות עשיר ומשביע

תערובת פטריות מסוגים שונים יכולה להיות תוספת נפלאה להרבה מנות, והיא יכולה להיות גם הבסיס לארוחת הבוקר הזו. פורסים פטריות, רצוי מכמה סוגים, ומטגנים במחבת יחד עם בצל קצוץ, פרוסות שום, מלח ופלפל. מטגנים עד שהפטריות מגירות את הנוזלים ומקבלות מעטה זהוב. מוסיפים מעט יין אדום, רוזמרין וגרידת לימון וממשיכים לבשל עוד כמה דקות. בינתיים קולים כמה פרוסות לחם שיהיו המצע לפטריות. מפזרים עליהן מעט עלי בייבי וכמות נכבדה של הפטריות. מזלפים מעט שמן זית ופרוסות לא אחידות של גבינת פרמז’ן או כל גבינה קשה אחרת. ניתן אפילו לשדרג את המנה ולהניח עליה או לצידה ביצה עלומה.

שקשוקה ירוקה מהפנטת

 שקשוקה היא אחת מארוחות הבוקר השגרתיות, הקלסיות והטעימות ביותר. השקשוקה הירוקה היא שדרוג על השקשוקה האדומה הרגילה וגת אותה ניתן להכין בקלות ובמהירות במטבח הביתי. מטגנים פרוסות בצל ושום, אליהם מוספים קוביות קטנות של קישואים קלופים ומטגנים עד להתרככות. אל המחבת מוסיפים עלי תרד שמאבדים מנפחם במחבת אך זה מה שמביא לשילוב הטעמים המוצלח. מטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים, מוסיפים שמנת לבישול ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. לאחר כמה דקות של בישול מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הביצים וטבעות גבינת עיזים. ממשיכים לבשל כמה דקות עד שהביצים מגיעות לדרגת העשייה הרצויה ומגישים לצד סלט עלים רענן וטרי.

 

לסיכום, מגוון ארוחות הבוקר הוא אין־סופי. בכל יום ניתן להכין ארוחה שונה, מיוחדת ומפתיעה גם אם מכינים מנות דומות. זמן הכנת הארוחה אינו רב, והבישול אינו מורכב, כך שכל אחד יכול להכין אותן ללא קושי מיוחד. כך תוכלו להתחיל את היום שלכם עם ארוחת בוקר מזינה וטעימה ממצרכים זמינים שיש בכל בית או מכולת שכונתית

תגובה אחת

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי האתר

שלח תגובה
  1. 1
    איפה אוכלים כזו ארוחה?

    28/10/2021 07:56