אם לא פה אז שם. ואם לא בוול סטריט אז אולי בזהב ואם לא בזהב אז אולי בניקיי שיכול להיות אפשרות לא רעה למי שקצה נפשו בתנודתיות הבלתי נסבלת בשוקי המניות. זו לא ממש בעיה להשקיע בניקיי. יש תעודות סל. אתם יכולים למצוא אותם במערכת בורסהגרף או סטוקמאנקי. אם זו נראית לכם אופציה אז אנא עשו זאת. בניגוד לשוק המקומי או האמריקאי שחווים טלטלות, בורסת טוקיו אמינה בערך כמו טויוטה קורולה. אז בואו נראה בדיוק מה יש שם שמשך לי את תשומת הלב.
בגרף החודשי
מאז מארס 2022 מצוי מדד ניקיי ברצף עולה. ולמרות שדשדש שנה, הוא עשה זאת כאשר הממוצעים הנעים אותם אתם רואים על הגרף, מסודרים בסדר עולה. הקצר מעל לארוך. הממוצעים הנעים הם כלי מצויין להבנת המומנטום בשוק, וכל עוד הם מסודרים במבנה עולה הם מייצגים נדבך חשוב בעניין.
ביוני 2023 הגיע מדד ניקיי לשיאו כאשר החודש נסגר בעלייה של 7.45% אך זה לא הסיפור המרכזי. שימו לב שמיוני ועד כה, ההיחלשות שחווה המדד נכללת כולה במסגרת הנר של יוני 2023. כלו מר, למרות הנסיגה, הרצף העולה לא נשבר ומדובר לפיכך בסימן עוצמה. הגרף החודשי מעלה את הסבירות להמשך המגמה החיובית מעל לרמת השיא האחרונה הממוקמת ב-33,772 נקודות. עוד אפשר לראות שרמת ההתנגדות 29,450 נפרצה מעלה והופכת לשמש כרמת תמיכה.

מדד הניקיי - גרף חודשי
בגרף השבועי
שימו לב מה קורה בממד זמן זה. דשדוש, תנודתיות לשני הכיוונים. על פניו כאוס. הנחת העבודה שמגיעה מהגרף החודשי מאפשרת לנו לעשות מעט סדר בבלאגן. רצוי תמיד להביט על ממדים ארוכים יותר לשם מטרה זו. שימוש בגרף השבועי, יחד עם רצועות בולינגר בברירת מחדל של 10/1, מספקת הזדמנות להבין היכן ממוקמים מחירי הקנייה שמספקים סיכון נמוך. המשחק הבורסאי הוא משחק על סיכון (בין היתר) ולכן, את הרווחים עושים בקנייה ולא במכירה כאשר המחירים שבהם את פותחים עסקה מייצגים סיכון נמוך. קנייה מתחת לרצועה התחתונה, תהיה בכל מקרה קנייה טובה. משום שהסיכון יהיה נשלט.

מדד הניקיי - גרף שבועי
סיכום
הנחת עבודה חיובית או הערכה ולפיה מדד או מניה צפוייה לעלות אין פירושם שחרור נצרות. למחיר הקנייה חשיבות מרכזית בשאלה "איך תסתיים העסקה" ברווח, הפסד קטן או הפסד ענק. זה די תלוי בכם.
כניסה למערכת הגרפים >
***הכותב הוא מנתח טכני, בורסה גרף מקבוצת Guideline