מייסדי וסטו. מימין: בן ציקל, יניב ברטלה ואלון ליפשיץ<br>קרדיט: יח"צ
מייסדי וסטו. מימין: בן ציקל, יניב ברטלה ואלון ליפשיץ קרדיט: יח"צ

בית המשפט המחוזי בתל אביב הטיל עיקולים זמניים בסך 90 מיליון שקל על נכסיהם של בכירי חברת הפינטק הישראלית וסטו (Vesttoo), שבה שור טק הבורסאית השקיעה בעבר ויצאה ברווח פנומנלי. העיקול הוטל על בכירים בחברה, במעמד צד אחד, בהם יניב ברטלה, שכיהן כמנכ"ל, אלון ליפשיץ, שכיהן כסמנכ"ל הנדסה פיננסית, ועיקולים נוספים בסך 27.6 מיליון שקל על שני עובדים לשעבר ועל נותן שירותים לחברה.

העיקולים הוטלי לבקשת החברה עצמה על הבכירים שהיו שם בעבר, בהליך חריג יחסית שכן מדובר בהליך חדלות פרעון שמתנהל בארה"ב. החברה טוענת כי בכיריה שכבר אינם מועסקים בה ביצעו תרמית וזיוף תוך הולכת שולל את חברות הביטוח ומבטחי המשנה, הדירקטוריון והעובדים. עוד נטען בבקשה כי בכירי החברה זייפו מכתבים ממוסדות בנקאיים במטרה להציג גב כלכלי שתומך בפעילות, ואף התחזו לנציגים של בנק פיקטיבי.

וסטו פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לחברות ביטוח ומבטחי משנה להעביר את סיכוני הביטוח שלהן אל שוק ההון באמצעות שימוש במכשירים פיננסיים לשם השקעה. החברה הוקמה באמצע 2018 על ידי ברטלה, ליפשיץ ובן ציקל (סמנכ"ל טכנולוגיות ראשי). ביולי האחרון התפוצצה הפרשה בחשד כי הערבויות שהציגו משקיעים למבוטחים בעסקאות שבהן היתה מעורבת חברת וסטו היו, לכאורה, מזויפות.

מי שיצאה בזמן מההשקעה בוסטו היא שותפות שור טק הבורסאית. שור-טק השקיעה באפריל 2021 סך של 2 מיליון דולר. בינואר 2022 דיווחה שור-טק השקעות על מכירת מחצית מאחזקותיה באותה עת ב-Vesttoo תמורת כ-7 מיליון דולר, מחיר הגבוה ביותר מפי 6 מהמחיר בו נרכשו אותן המניות באפריל 2021. שור-טק קיבלה אז הצעה למכור את מלוא אחזקותיה ב-Vesttoo לפי מחיר זהה, משמע הייתה יכולה "להיפגש" עם כ-14 מיליון דולר, אולם החליטה למכור רק מחצית מאחזקותיה מתוך אמונה בהמשך הצלחתה של Vesttoo. הסבלנות השתלמה. במאי האחרון דיווחה שור-טק על מימוש יתרת אחזקותיה בוסטו לצדדים שלישיים בלתי קשורים תמורת כ-15.7 מיליון דולר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש