קרדיט: unsplash

כך תכינו ארוחת ערב לכל השבוע בפעם אחת

ארוחת הערב המשפחתית היא אתגר לא פשוט, שעת ארוחת הערב מגיעה וחושבים על מה להכין. אחד הפתרונות הוא להכין משהו שימשיך אתנו כמה ימים קדימה, אספנו כמה רעיונות כאלה

תוכן מקודם 21/07/2022 10:18

א+א-

פתרון נהדר לארוחת ערב לכל המשפחה הוא פשטידות. פשטידת בצלים, פטריות או ברוקולי – לא משנה באיזו פשטידה תבחרו, תוכלו להיות בטוחים שכל בני המשפחה ישמחו לקבל אותה. פשטידות הן מאכל משביע, מזין ואהוב על ילדים ומבוגרים כאחד. והיופי האמיתי הוא שהפשטידה מקבלת אופי אחר לגמרי, בהתאם למאכל שהחלטתם לצוות לה. בואו נכיר מתכון לפשטידת פטריות נהדרת, וגם שלושה רעיונות לתוספות שתוכלו לצוות לה, כך שתוכלו להכין אותה ביום ראשון ולהגיש אותה במשך שלושה ימים ברצף בלי שימאס לכם.

פשטידת פטריות שכולם אוהבים

בעולם הפשטידות, הפטריות הן הכוכבות הבלתי מעורערות. משהו בטעם הארצי שלהן משתלב באופן מושלם עם הבסיס העשיר והגבינתי של הפשטידה הישראלית הקלסית. ישנם סוגים רבים של פטריות, והטעם של כל מתכון שתכינו ישתנה מעט בהתאם לאלו שבהן תבחרו להשתמש. לפניכם מתכון בסיסי לפשטידת פטריות לכל המשפחה, שתרצו לחזור אליו שוב ושוב.

נתחיל בטיגון בצל עם מעט שמן זית. כשהבצל מתרכך, נוסיף שום כתוש ופרוסות פטריות שמפיניון (או סוג אחר שאנחנו אוהבים), ונטגן מספר דקות תוך ערבוב מתמיד.

בקערה נערבב קוטג’, גבינה צהובה מגורדת, ביצים וקמח, ונתבל במלח ופלפל שחור. נוסיף לתערובת את הפטריות לאחר שהצטננו מעט. נעביר לתבנית משומנת היטב ונאפה בחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות.

תוספות אפשריות

אז הפשטידה שלנו מוכנה, והיא נהדרת גם לאחר חימום בתנור. לקראת ארוחת הערב, כל שנותר לנו הוא להכין תוספת מתאימה שתשלים את הארוחה.

סלט ירוק

אי אפשר לטעות בשידוך של פשטידה וסלט ירוק. הסלט עצמו פשוט במיוחד להכנה, והסוד האמיתי טמון בטריות המרכיבים. נתחיל בשטיפה, חיתוך וערבוב של עלים ירוקים שונים. אנו ממליצים על שילוב של חסה ערבית, חסה אייסברג ועלי רוקט. נוסיף חמוציות, אגוזי מלך קצוצים גס ותפוחים ירוקים או ענבים להשלמת המנה.

להכנת הרוטב, נכניס לקערה או לצנצנת קטנה חומץ בלסמי, שמן זית, חרדל דיז’ון, דבש (או סילאן), מלח ופלפל. נערבב היטב וניצוק בנדיבות מעל הסלט. נפזר מלמעלה גבינת רוקפור או פטה מגוררת, ונגיש לשולחן.

אורז עם עשבי תיבול

כל אורז הולך מצויין עם פשטידת פטריות, אבל אורז ירוק מתאים לה במיוחד, בשל הרעננות והטעמים העשביים שבו, שמשלימים את טעמי הפטריות.

נתחיל בקיצוץ מקלות ועלי סלרי. נטגן אותם מעט בסיר רחב עד כדי ריכוך ונוסיף בצל קצוץ. נמשיך לטגן תוך כדי ערבוב מתמיד. בינתיים, נקצוץ ונערבב עלי סלרי, פטרוזיליה, נענע, כוסברה, בזיליקום ושמיר ונוסיף גם אותם לסיר. נתבל בכורכום, פפריקה, מלח ופלפל ונוסיף אורז פרסי. נטגן את כל המרכיבים תוך ערבוב למשך כשתי דקות נוספות, ואז נוסיף מים רותחים, נערבב היטב ונכסה את הסיר. ננמיך את האש ונניח לאורז להתבשל למשך כעשרים דקות. לאחר מכן נכבה את האש, אך נשאיר את הסיר מכוסה למשך עשר דקות נוספות. לפני ההגשה נערבב ונפתח את האורז בעזרת מזלג.

אנטיפסטי

ירקות בתנור הם תוספת מושלמת לכל ארוחה, ובמיוחד לארוחת ערב. אנטיפסטי היא מנה צבעונית, קלילה, בריאה וקלה להכנה במיוחד, שלא דורשת שום הכנות מיוחדות, ומשתלבת היטב עם הטעם החלבי של פשטידת הפטריות. במתכון הבא נצפה את הירקות ברוטב מתקתק, שיהפוך אותם לחביבים גם על הילדים הבררנים ביותר.

להכנת האנטיפסטי המושלם, נצטייד בחציל בלאדי, קישוא, פלפלים בצבעים שונים, כרובית, גזר ובטטה. את הכרובית נחלק לפלחים קטנים, ואת יתר הירקות נפרוס לפרוסות עבות, בצורה שאנחנו מעדיפים. נניח את הירקות בתבנית מכוסה בנייר אפייה.

בקערה קטנה נכין רוטב מערבוב של שום כתוש, סילאן, רוטב סויה, מיץ לימון, צ’ילי מתוק, פלפל שחור, אורגנו מיובש, מלח ושמן זית. ניצוק את הרוטב במידה שווה על פני הירקות, נכסה אותם בנייר אפיה ונאפה בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה. לאחר מכן נסיר את הכיסוי ונמשיך לצלות כרבע שעה עד להשחמה קלה.

אין תגובות

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי האתר

שלח תגובה