IPO

נקסטפרם השלימה הנפקה ראשונה לציבור לפי שווי של כ- 115 מיליון ש”ח

חברת הפוד טק גייסה כ-35.2 מיליון ש"ח, כולל כ-4.7 מיליון ש"ח מבעלי מניות קיימים; מניות החברה יחלו להיסחר בבורסה לני"ע ביום ג’

חדשות ספונסר 24/01/2021 11:24

א+א-

חברת הפוד-טק נקסטפרם טכנולוגיות העוסקת במחקר, פיתוח, ייצור ושיווק של טכנולוגיות ורכיבי תזונה פונקציונאליים וטבעוניים מבוססי שמרים ללא הנדסה גנטית (non-GMO) למגוון שימושים לשוק המזון, תוספי המזון ולשוק הצומח של תחליפי החלבון, הודיעה על השלמת הנפקה ראשונה לציבור (IPO) של מניות לפי שווי של כ- 115 מיליון ש"ח אחרי הכסף.

 

סך הכל גייסה החברה כ- 30.5 מיליון ש"ח, כ- 29 מיליון ש"ח בהצעה לא אחידה למוסדיים ו- 1.5 מיליון ש"ח מהציבור, באמצעות הנפקת כ-3 מיליון מניות רגילות, במחיר של 10.2 למניה. כמו כן הקצתה החברה כתבי אופציה סחירים לרכישה של עד 1.5 מיליון מניות רגילות, ללא תמורה, הניתנים למימוש למניות למשך שנתיים, בתוספת מימוש של 13.26 ש"ח למניה.

 

במידה וכתבי האופציה ימומשו, תקבל החברה סכום נוסף של עד כ- 19.8 מיליון ש"ח. במכרז לציבור שהתקיים ביום חמישי האחרון התקבלו ביקושים גבוהים של כ- 50.3 מיליון ש"ח.

 

בנוסף, גייסה החברה כ- 4.7 מיליון ש"ח מבעלי מניות קיימים, ביניהם Cider Holdings, אורגד אגש"ח של הקיבוצים אורטל וגדות, Arancia International, וקרן ההון סיכון Merage בשליטת פול מיראז’, בתנאים זהים לתנאי ההנפקה, כאשר אם כתבי האופציה שהוקצו ימומשו, תקבל החברה סך נוסף של עד כ- 3.1 מיליון ש"ח.

 

בכוונת החברה להשתמש בתמורת ההנפקה למימוש תוכניותיה האסטרטגיות, בין היתר מסחור של מוצר הדגל ProteVin, חלבון אלטרנטיבי, מבוסס שמרים וטבעוני, בעל ערך תזונתי הדומה לחלבון מן החי, בעל טעם ניטראלי וללא הנדסה גנטית, וכן לביסוס מכירות AstaFerm, נוגד החמצון המהפכני של החברה, בארה"ב ובטריטוריות נוספות.

 

מניות החברה צפויות להתחיל להיסחר בבורסה לני"ע בתל אביב ביום ג’ ה- 26.1.2021 תחת הסימון נקפר. את ההנפקה הובילה חברת אוריון חיתום. יועץ ההנפקה הוא אורי מור מחברת מור לנגרמן.

 

בועז נוי, מייסד ומנכ"ל נקסטפרם: "אנו שמחים על הצלחת ההנפקה ומודים לציבור המשקיעים על הבעת האמון בחברה ובהנהלתה. לנקסטפרם הצעת ערך ייחודית המבוססת על פלטפורמה טכנולוגית פורצת דרך ליצירת רכיבי תזונה מבוססי שמרים טבעיים לשוק המזון ולשוק תחליפי החלבון אשר צומח בקצב מהיר. עם מוצרים חדשניים והנהלה ותיקה ומנוסה בתחום, בכוונתנו להפוך בשנים הקרובות לשחקן מוביל בעולם החלבונים האלטרנטיביים ובשוק המזון ותוספי המזון הבינלאומי."

 

במסגרת פעילותה מפתחת נקסטפרם טכנולוגיה ותהליכים חדשניים להשבחת זני שמרים, ייעול ושיפור של תהליכי פרמנטציה ותהליכי ניקוי והפרדה של רכיבים תזונתיים מתוך השמר. לחברה 2 סוגי מוצרים אשר פותחו לתעשיית המזון ונמצאים בשלבי מסחור ותחילת מכירות: NextFreeze ו- BioFuel - שני זני שמרים שמוסחרו ל- LALLEMAND, תאגיד הענק הבינלאומי בתחום השמרים, חיידקים ורכיבים פעילים, ובגינם נתקבלה מקדמה של כ- 10 מיליון ש"ח כחלק מהסכם הזיכיון;

 

 AstaFerm- אסטקסנטין, נוגד חמצון החזק בטבע לשוק תוספי התזונה, מופק משמרים טבעיים שהושבחו ללא הנדסה גנטית והמוצר הראשון מסוגו שהינו ללא טעם וריח. המוצר הושק ב-2020 ונמכר און-ליין בהיקף מסחרי על ידי שלושה מותגים בארה"ב. החברה נערכת לביסוס מכירות המוצר בארה"ב ולהשקתו בטריטוריות נוספות בשנתיים הקרובות.

 

מוצר הדגל שמפתחת החברה, בנוסף ל-2 המוצרים שכבר מוסחרו, הינו ProteVin - חלבון אלטרנטיבי, מבוסס שמרים וטבעוני, בעל ערך תזונתי קרוב לזה של חלבון מן החי, ללא הנדסה גנטית ובעל טעם ניטראלי וללא אלרגנים ומזהמים. החברה נערכת למסחורו בארה"ב בשנת 2022.

 

נקסטפרם נוסדה בשנת 2013 על ידי המדענית ד"ר מורן גנדלמן. יזמים נוספים בחברה הם בועז נוי, המכהן כמנכ"ל החברה וד"ר צפרא כהן, משנה למנכ"ל, מו"פ, יוצאי ההנהלה הבכירה של חברת רכיבי המזון אנזימוטק. מטה החברה נמצא ביקנעם. בנוסף, מחזיקה החברה בחברת בת פרטית, בבעלות מלאה, הרשומה בארה"ב, ומהווה זרוע לשיווק ומכירות בארה"ב ובצפון אמריקה.

אין תגובות

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי האתר

שלח תגובה