מיט-טק-השקיעה מיליון אירו בחברה בלגית המפתחת שומן מתורבת

ההשקעה היא חלק ממהלך רכישה כולל של חברת Peace Of Meat; יתרת האחזקות בחברה ירכשו תמורת 17.5 מיליון דולר במזומן ומניות מיט-טק, לאחר השלמת ההסכם הסופי

חדשות ספונסר 18/10/2020 14:35

א+א-

חברת מיט טק המפתחת תהליך של הדפה תעשייתית של בשר באמצעות מדפסת תל מימד, השקיעה מיליון אירו בחברת Peace Of Meat (POM), הבלגית, הפועלת בתחום מוצרי שומן מתורבת.

 

השקעה זו הנה שלב ראשון בתהליך רכישה כולל של החברה, וזאת בהמשך להודעת החברה מחודש ספטמבר על חתימת מכתב כוונות לרכישת 100% ממניות חברת היעד וזאת בהתאם לתוכנית האסטרטגית הרחבה של מיט-טק להטמעת טכנולוגיות חקלאיות מבוססות תאים.

 

חברת POM שבסיסה בבלגיה, פיתחה טכנולוגיה מוגנת קניינית, המבוססת על תאי-גזע לייצור שומנים מן החי באמצעות ריבוי בביוריאקטורים, ממקורות כמו: בקר, עוף אווז וזאת ללא פגיעה כלשהי בבע"ח. כאמור, ההשקעה של מיט-טק הנה חלק ממהלך הרכישה הכולל של חברת היעד כפי שהוכרז בחודש ספטמבר 2020.

 

רכישת יתרת האחזקות בחברה תהיה כפופה להשלמת הסכם סופי, לפיו מיט-טק תרכוש את כל ההון העצמי של POM בסך כולל של 17.5 מיליון דולר, באמצעות שילוב של מזומן ומניות מיט-טק, בכפוף לעמידת החברה הנרכשת באבני דרך טכנולוגיות לאורך תקופה של שנתיים. 

 

בכוונת מיט-טק למנף את טכנולוגיות השומן המתורבת של POM כדי להרחיב את היצע מוצריה על בסיס תאים, על ידי האצת פיתוח מוצרי שומן מתורבת וקיצור זמני ההגעה לשוק. יודגש כי חברת POM כבר קיימה אירועי טעימה להדגמת הפוטנציאל של השומן המתורבת שפותח בחברה לשדרוג טעמם של מוצרים מבוססי חלבון מן הצומח.

 

הרכישה היא חלק מאסטרטגיית הצמיחה של מיט-טק, במטרה לייעל את תהליכי הפיתוח ולהרחיב את מגוון מוצרי החברה, כדי לחדור לשוקי טכנולוגיית הבשר המתורבת בזמן קצר ככל האפשר. מיט-טק חותרת למכירת מוצריה באמצעות פיתוח עצמי ורכישת טכנולוגיות חדישות מיצרני מזון גדולים ברחבי העולם. החברה פועלת ליצירת ערך מוסף עבור יצרניות המזון עבור ייצור בשר מתורבת מתקדם ומוצרים נלווים דוגמת מוצרים היברידיים, תוך שיפור רווחת בעלי החיים ועמידה בביקוש העולמי הגובר לבשר.

 

שרון פימה, מנכ"ל וה-CTO של חברת מיט-טק: "הרכישה המיועדת של POM שהנה ממובילות תחומה בעולם, מדובר ברכישה סינרגטית אשר מסייעת להאיץ את תהליכי פיתוח ופותחת מגוון רחב של אפשרויות ליצירת שומן מתורבת שהנו מוצר מבוקש בפני עצמו. רכישה זו מקצרת את זמן ההגעה שלנו למכירות ראשונות בשוקי היעד."

 

סטיב לוין, יו"ר דירקטוריון מיט-טק: "אנו מאמינים כי מוצרים היברידיים כמו המבורגרים צמחיים המיוצרים משומן מתורבת, עשויים להתגלות כקטגוריית מוצרים חדשה ומלהיבה. שומנים כאלה יכולים להציע ניחוחות, טעמים ומרקמים משופרים בהשוואה למוצרים המבוססים על חלבונים צמחיים בלבד. השלמת הרכישה תוסיף למיט-טק יכולות טכנולוגיות חשובות עבור היצע המוצרים שבליבת הפיתוח של החברה. "

 

 

אין תגובות

בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאי האתר

שלח תגובה