החל מהבוקר הודעת וואטספ שקרית על פעילות של אדידס שמחלקת נעליים חינם – מופצת בתפוצה רחבה במיוחד. לשון ההודעה " "אדידס מחלקת 3,000 זוגות נעליים, חולצות ומסיכות חינם לכולם". כל מה שצריך לעשות הוא להקליק על הקישור ולהשתתף בפעילות.
פעילויות אלו חוזרות אחת לתקופה במטרה לדלות מהגולשים פרטיים אישיים. בהודעה שנשלחה היום ניתן לראות שאפילו התאימו את הטקסטים ממש לימים אלו בכך שאחד הפרסים הפעם הוא גם מסיכות, מה שמתאים במיוחד לתקופת הקורונה.
חברת אבטחת המידע ESET מציינת כי אמנם הקישור נראה אמין במיוחד, אך כאשר יקליקו עליו הגולשים הם יגיעו לאתר מזויף שמבקש מהם לענות על מספר שאלות שנראות כמו שאלות התאמה והעלאת אמינות הפעילות: "האם השתמשת בעבר בנעלי אדידס?"
לאחר מכן יתבקשו להפיץ את ההודעה ל-20 אנשים בוואטספ ולאחר שיעשו זאת, יוכלו למלא את הפרטים האישיים לטובת קבלת הפרס. למעשה מי שנופל קורבן, משאיר לתוקפים שמאחורי המזימה את הפרטים האישיים שלו והם יכולים לעשות בהם שימוש למטרות זדוניות.
בנוסף, מבדיקה שערכה ESET עולה כי משהו בעמוד אליו מגיעים אינו תקין, ולכן במקרה של ניסיון ההונאה הנוכחית, אי אפשר להשאיר פרטים בפועל. עם זאת חשוב מאוד להיות מודעים ולא לשתף פעולה עם פעילויות שטוענות כי הן מחלקות בחינם מתנות שוות. בדרך כלל מדובר בהונאה.