מדד המחירים לצרכן
מדד המחירים לצרכן (נבדק כל 15 לחודש). מדד זה מודד כל חודש (12 פעמים בשנה) מחיר סל מוצרים אשר כולנו נוהגים לצרוך. הסל כולל מוצרים כגון דיור,ריהוט,הלבשה והנעלה,פירות וירקות,בשר וחלב,לחם,תחבורה ועוד. המדד משקלל את כל מחירי המוצרים ומשווה אותו לחודש הקודם. במידה והמדד יעלה באחוז מסוים אז ניתן יהיה להבין שאותו סל המוצרים הפך להיות יקר יותר לעומת החודש הקודם. מ
מדד המחירים לצרכן הוא מדד, המחושב בטכניקות סטטיסטיות ומשתנה מזמן לזמן, אשר מיועד למדוד את השתנות המחירים של סל מוצרים ושירותים הנצרכים על ידי קבוצת צרכנים.

חוץ מגילוי עליית המחירים מדד המחירים מספר לנו על מצב המשק:
ככל שהמדד יהיה נמוך יהיה ניתן להניח שאנו נכנסים למיתון. הסיבה להנחה זו היא מאוד פשוטה: בואו נגיד שבדיוק עכשיו נפתח פרויקט איכלוס דירות. במדינה עם מיתון הביקוש יהיה מועט ולכן הקבלן יאלץ להוריד מחירים על מנת שירכשו ממנו דירות וזה כמובן יתבטא במדד המחירים בצורת ירידה(כשישראל היתה במיתון הנדלן היה חלש).
ככל שהמדד יהיה גבוה יהיה ניתן להניח שאנו נכנסים לצמיחה. הסיבה להנחה זו היא מאוד פשוטה: בואו נגיד שבדיוק עכשיו נפתח פרויקט איכלוס דירות. במדינה עם צמיחה הביקוש יהיה גבוה ולכן הקבלן יעלה מחירים על מנת להרוויח יותר מהדירות וזה כמובן יתבטא במדד המחירים בצורת עליה(כיום ישראל צומחת וזה מתבטא בשיפור מצבו של הנדלן).
*חשוב לציין: ההנחות הנ"ל חלקיות וישנם עוד גורמים כגון עליה/ירידה בדולר שמשפיעה על הדיור ועל הנפט שמשפיע על התחבורה היבשתית הימית והאוירית ועוד גורמים שלא צויינו אשר אינן בהכרח מרמזים על מיתון. בעת הנוכחית לדוגמא, על אף הצמיחה המואצת מזה מספר שנים, האינפלציה מרוסנת לחלוטין ולמעשה לא קיימת. דבר זה נובע מדרים אחרים, כגון הדולר.