טראמפ על לגליזציה של הקנאביס: "ככל הנראה אתמוך בזה בסוף"
09:20 10/6/2018 גיא עיני [קו מנחה]
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ אמר ביום שישי כי הוא נוטה לתמוך במאמץ הבין-מפלגתי בקונגרס על מנת להקל על האיסור בשימוש בקנאביס. הצהרה זו עשויה לשנות את הנוף האמריקאי בכל הקשור לשימוש בקנאביס לצרכנים ולעסקים כאחד.בנוסף, בסוף השבוע אישר הסנאט בקנדה ייצור, שימוש ומכירה של קנאביס למטרות פנאי.
{מדיוי}
{עמיר שיווק}
{טוגדר}
{הון אחזקות}
{די פארם}
?
החוק הפדרלי שאוסר שימוש בקנאביס ומציב את הצמח באותה רמה עם סמים אחרים כמו LSD והרואין, יוצר סכסוך עם יותר משני תריסרי מדינות בתוך ארה"ב שבהן השימוש בקנאביס הפך לחוקי בצורה מסויימת, ובכך נוצרה מערכת אכיפה דו שכבתית שבה השימוש והצריכה של הקנאביס חוקיים ברמת המדינה (STATE) אולם אינם חוקיים ברמה הפדרלית.
ככל הנראה, הלגליזציה שיעבור הצמח תבטיח שלמדינות תהיה הזכות לקבוע את הגישה הטובה ביותר עבורן בגבולותיהן אולם חלק מההגבלות של ארה"ב יעמדו בעינן, כמו מכירה לצעירים מתחת לגיל 21.
בקמפיין הבחירות שלו אמר טראמפ שהוא יכבד מדינות שבהן הקנאביס עבר לגליזציה אבל העביר עליה ביקורת ורמז שיהא צריכה להיעצר, אולם דבריו של הנשיא נשמעים אחרת כיום: "אנחנו מסתכלים על זה כעת וככל הנראה אני אתמוך בזה לבסוף".
לעומת זאת, החוק בארה"ב גרם לכך שצריכה ושימוש של קנאביס מתאפשר רק ברמת החוק של המדינות (STATE) ולא ברמה הפדרלית. אולם יש כיום כ-30 מדינות שבהן השימוש הוא חוקי ברמה כזו או אחרת אולם החוק שלהן חל רק בגבולות המידנה עצמה שכן בהיעדר חוק פדרלי החוקים של כל מדינה בארה"ב חלים רק בגבולותיה. החוק הפדרלי בארה"ב לא מתיר לחברות קנאביס להסחר בוול סטירט או בנאסד"ק גם אם החברות פועלות רק במדינות שבהן השימוש בקנאביס חוקי.
השפעה על החברות הישראליות
בחודשים האחרנים אנו עדים לכניסה של יותר ויותר חברות ישראליות שרוצות לגדל ולייצא קנאביס רפואי כשאחת המדינות שתהיה הלקוחה הגדולה ביותר של חברות הקנאביס היא קנדה שהשימוש בקנאביס רפואי אושר בה בשנת 1999 ובקרוב צריכה של קנאביס לשימוש פנאי יהפוך לחוקי מה שיביא לדרישה גדולה יותר של קנאביס רפואי שכן למגדלי הקנאביס יותר קל לגדל קנאביס "רגיל" מאשר קנאביס רפואי תחת השגחה ורוגולציה.
סוגיית הקנאביס בארה"ב תרכז עניין רב בתקופה הקרובה כיוון שכל שינוי במדיניות האמריקאית עלול להשפיע באופן ישיר על חברות הקנאביס הישראליות שנכנסו לאחרונה לשוק עם משקיעים רבים וסכומי כסף גדולים. במידה וארה"ב תאפשר ייצוא של קנאביס רפואי לחו"ל זו עשויה להיות מכה קשה לחברות הישראליות שסביר להניח יתקשו להתחרות בכמות שניתן לגדל בארה"ב עקב פערים בשטחי גידול ועליות שילוח זולות יותר מפאת הקרבה לקנדה.
ייצוא של קנאביס רפואי או קנאביס למטרות פנאי משטחה של כל מדינה או מארה"ב בכלל אסור ברמת החוק הפדרלי. על פי הערכות של חברות ישראליות לגידול קנאביס רפואי, עלות הגידול בקנדה היא כמעט פי 3.5, ומוערכת במחיר של כ-5 דולר לעומת 1.5 דולר בארץ.
עלה המייפל יוחלף בעלה אחר?
בסוף השבוע אישר הסנאט בקנדה ייצור, שימוש ומכירה של קנאביס למטרות פנאי. החוק צפוי להיכנס לתוקף במהלך אוגוסט או ספטמבר הקרובים, לאחר שיזכה לאישור בית הנבחרים, שכבר נתן לו אישור ראשוני בנובמבר האחרון אולם צריך לאשר שינויים בנוסח שהוכנסו במהלך הדיונים בנדון. לאחר מכן, יהיו המדינות השונות בקנדה אחראיות על הקמת המנגנונים לאכיפת החוק וכן להפצה באופן חוקי של הקנאביס.
ההון מתעשיית הקנאביס צפוי לגדול ל-140 מילארד דולר ברחבי העולם בעשור הבא והוא זורם כמעט אך ורק לקנדה.השווקים הפיננסים בארה"ב ובישראל צמאים להזדמנויות כאלו עם פוטינציאל צמיחה שכזה. "תעשיית הקנאביס צפויה להחליף את תעשיית המתכות והכריה, זו הזדמנות מדהימה ובכל יום ממוצע אלו המניות הפעילות ביותר בבורסה של טורונטו" אומר מנכ"ל של חברה אמריקאית להשקעות בקנאביס.
ההודעה נשלחה מפורום
מניות קנאביס